Rocktrioen Dizzy Mizz Lizzy [Fotograf: Robin Skjoldborg]

Den danske rock-trio Dizzy Mizz Lizzy blev en realitet i 1988, da den unge guitarist Tim Christensen, bassisten Martin Nielsen og trommeslageren Søren Friis mødtes på skolebænken. De fandt hurtigt ud af at musikken var en fælles interesse og med tiden skabte det også interessen i at danne et band. Efter et par pæne forsøg vandt trioen DM i Rock i 1993, hvilket skulle vise sig at være startskuddet til en gloværdig karriere.  Det store gennembrud kom dog først med debutalbummet, med samme navn, Dizzy Mizz Lizzy hvor hits som Love Is A Losers Game, Waterline og Barbedwired Baby´s Dream kommer fra. Det blev heldigvis også til album nummer to, Rotator, før bandet valgte at stoppe karrieren i 1998.

Bandnavnet Dizzy Mizz Lizzy er inspireret af et cover, som Beatles lavede af Larry Williams sangen Dizzy Miss Lizzy. Den oprindelige sang er fra 1958, men fik nyt liv af det engelske storsælgende band The Beatles, som senere skulle blive en inspiration for trioen fra Danmark.

Live på Northside 2015 Fredag d. 12 juni

Festen startede ud med én af de nye singler I Would If I Could But I Can´t, som på trods af bandets bagkatalog af hits, skulle blive den nye vej frem for den genfundne trio.  De seneste måneders radio-rotation af singlen kunne mærkes blandt publikum som alle og én vidste hvad der ventede. Det er glad rock fra en trio af sympatiske fyre på en alt for stor scene. Heldigvis havde de intet problem med at fylde scenen ud og med en kort intro og et brag af pyroteknik, blev festen for alvor sat igang.

Efter en bragende start skulle der bygges op med sange som Glory, hvor det fede riff og fælleskabet fik publikum op på mærkerne når ”hesitate” skulle råbes i kor med Tim Christensen på frontvokal. Tim er forrygende på en scene og virkede som født på ny. En uovertruffen energiudladning på Blå Scene fra en legendarisk rocktrio, som har været for længe væk fra scenen.

Et mix fra trioens to albums skulle være opskriften til en festlig aften hvor sange som Barbedwired Baby´s Dream og Rotator blev blæst ud til stor fornøjelse for publikum. Hele vejen igennem blev der præsenteret en sprød guitar af Tim Christensen, bakket op af bassisten Martin Nielsen og en flyvende Søren Friis på gryderne.

At kunne spille en sang hvor forsangeren kun behøver at synge halvdelen og publikum klarer resten, må være en uforglemmelig fryd at opleve. Nostalgien blev dog sat en smule på hylden hvor den nye single Made To Believe fik luft under vingerne, som dog hurtigt blev erstattet af sange som 67 Seas In Your Eyes, Mother Nature´s Recipe, storhittet Waterline og Thorn In My Pride. Alt sammen nostalgiske hits som virker den dag i dag.

Det er utroligt at et afbuds-band kan levere dagens bedste danske præstation på Northside. Men det var hvad Dizzy Mizz Lizzy gjorde og med et tætpakket sommerprogram kan resten af den danske befolkning også nyde godt af disse danske rocklegender.