NS16: Lukas Graham, Blue stage ***** (5/5)

Lukas Graham, Northside 2016 (Foto: Thorsten Iversen)

Lukas Graham, Northside 2016 (Foto: Thorsten Iversen)

Bandet Lukas Graham har om nogen taget verden med storm, hvilket også var tilfældet på årets Northside hvor bandet spillede på pladsens store scene Blue stage. Det var bandets anden koncert på festivalen siden deres debut i 2012 og sikkert ikke den sidste, hvis man skulle booke efter fremmødet. Allerede fra starten blev det meget trængt foran scenen, publikum stod tætpakket, som sild i en tønde, mens tonerne til Ordinary Things blev slået an til stor jubel for de tilhørende. Netop Ordinary Things var sangen der tog internettet med storm, lige efter det kæmpe youtube-hit Drunk In The Morning, hvilket grundlagde hele Lukas Grahams karriere i Danmark.

Selvfølgelig skulle det danske publikum ikke snydes for Drunk In The Morning som gjorde denne aften i ådalen til en folkefest med fællessang og masser af skål ned til publikum fra aftens hovedperson Lukas Forchhammer. Herefter gik det som slag i slag med hitsingler efterfulgt af hitsingler, lige fra Ayo til Don´t You Worry Bout Me hvor også sax´en kom på lydtæppet over i den mere følelsesladet Better Than Yourself og en hyldest til sangenes inspirator og motivator Eugene Graham, den afdøde fader til Lukas Forchhammer, med sangen You´re Not Here.

Koncerten bar præg af ærlighed, sjæl og en igennemlevelse af en livsdrøm hos drengene i bandet, hvor verden lige nu ligger for deres fødder. Dette er bandet også klar over, derfor var sangen Take The World By Storm en flot fortsættelse af koncerten, hvor også Brandon Beal kom på scenen til den seneste radiobasker Golden.  Nu skulle man tænke at ethvert andet band ikke ville have mere i kurven, men her kan Lukas Graham heldigvis diske op med endnu flere gennemprøvede hits som Mama Said , Strip No More, den gamle Nice Guy fra bandets unge dage til sangen som pt. er ved at overtage det amerikanske marked, 7 Years, inden det hele slutter af på en overordentlig dejlig måde med sangen Happy Home som denne aften udføres på keys og ikke som vi kender den, med Hedegaard bag pulten. Selvom koncerten havde forløbet gnidningsfrit hele aftenen, skulle den sidste sang lige tage pusten fra Lukas. Han glemte ordene og måtte starte forfra af ren forbavselse over kærligheden fra det festlige, syngende og lyttende publikum. 

Scenebesætningen var denne smukke aften Ristorp på keys, Lovestick på trommer og Magnum på bas, mens verdensmanden Lukas Forchammer gav den som verdensstjerne foran et kæmpe publikum på Northside 2016.

Husk du kan følge med via Instagram under festivalen