Mathilde Falch på Nibe Festival 2016 (Foto: Søren Damholdt)
Mathilde Falch på Nibe Festival 2016 (Foto: Søren Damholdt)

Med en drømmende intro fangede Mathilde Falch publikum lige fra starten. Sangen som åbnede koncerten på Nibe Festival er den skønne Stikkende Savn fra seneste album Alle Taler. Den unge sangerinde åbnede op for dagbogen i den skønne Skalskoven i Nibe med de fantastiske intime rammer på den lille scene, hvor der både blev plads til sange fra det seneste album Alle Taler (2015) og debutalbummet Lad Mig Gå Fri (2012).

Netop titelsangen Alle Taler fik sin debut på Nibe Festival allerede fra starten hvor både den kvindelige vokal fra Charlotte Schultz og den mandelige vokal fra guitaristen Kristian Ki blev blandet med den skønne vokal fra hovedpersonen Mathilde Falch. Desuden med trommeslager Adam Winberg til at holde rytmen. En glad trommeslager.
Det skal ikke være en hemmelighed at Mathilde som yngre har været igennem forskellige behandlinger for spiseforstyrrelser og misbrug, men det skal denne anmeldelse ikke handle om. Dog ligger alle disse oplevelser til grund for alle de nærværende sange fra den unge sangerinde, hvilket ville have givet et helt andet album end de udgivne, hvis de uheldige omstændigheder ikke havde været gældende. Sange som Lad Mig Gå Fri (2012), Hvorfor Havnede du Her (2014) og Kom Med Mig (2012) rummer alle en god portion sandhed og erfaring, hvor Mathilde har åbnet op for dagbogen som har været fyldt for længe.

Energien er til at mærke fra sangerinden som hopper svajende rundt på scenen i takt med musikken, mens kærlighedssangen Det Jeg Allerede Har fra 2015-albummet Alle Taler får lov at fylde de intime rammer foran den træ-beklædte scene. Sidste sang, før sangerinden giver krammere ud til publikum bedyrer sangerinden, er singlen Ild I Min Røg som byder op til fest.

En smule overraskende og ganske nærværende koncert med en sangerinde der har noget at fortælle og som kan fortælle det med sandheden i øjnene. Koncerten gav tid til eftertænksomhed og flotte øjeblikke i et univers med både op- og nedture.

Interview med Mathilde Falch inden koncerten kan høres her

 

Endelig en koncert hvor publikum holder kæft. God intro nummer med stemning og sjæl.. #nibefestival #mathildefalch #bloglife #nf16

Et billede slået op af Brian Virenfeldt Hansen (@musikbloggerdk) den