De Underjordiske, Northern Winter Beat 2016

NWB16: De Underjordiske, Studenterhuset

De Underjordiske, Northern Winter Beat 2016

De Underjordiske, Northern Winter Beat 2016

2016 ser ud til at blive et fantastisk år for bandet fra Vendsyssel, De Underjordiske. Med koncerter på allerede annonceret Spot Festival og SmukFest, kiggede bandet også forbi den nordjyske festival i Aalborg, Northern Winter Beat, Torsdag i Studenterhusets sal.

Setlisten bød på flere af albummets sange som bl.a. titelsangen på pladen, Ind I Flammerne. Bandets tranceskabende musik var publikum 100% hengivent til og opbuddet så også flot ud i den sorte sal som med både lys og røg trak tilhørerne endnu længere ind i grotten hos De Underjordiske. Sange som Tempel, med den akustiske intro og karakteristiske vokal af Peter Kure, er som skabt til at trænge længere ind i det åbne sind. Karakteristisk og nasal vokalfremføring som med mindre tonale forandringer skaber og indhyller i et røgslør af syrerock anno 60er/70erne. Trold er også at finde som musikvideo, og også denne aften til Northern Winter Beat 2016, hvor De Underjordiske var en oplevelse af de få.

Foruden sangene man kender hvis man har hørt albummet Ind I Flammerne fra De Underjordiske, fik publikum også Vilde Kaniner at høre. Vilde Kaniner er blevet produceret i samarbejde med DR Output og her fik bandet lov til at påligge Gnags´ superhit lidt syrerock. Sangen virkede også i Studenterhusets sal, hvor publikum fik hvad de kom efter og De Underjordiske kunne præsentere koncerten som ét af festivalens højdepunkter.

 

 

Der var smæk på højttalerne igår.. @studenterhusetaalborg #deunderjordiske

En video slået op af Brian Virenfeldt Hansen (@musikbloggerdk) den