Palace Winter, Northern Winter Beat 2016

Det først act på Huset denne sidste festivaldag var københavnske Palace Winter. Oprindeligt er det duoen bestående af australske Carl Coleman og danske Caspar Hesselager, men denne aften havde duoen et live-setup med keys, effect og trommer. Udover akustisk guitar, elektrisk guitar og bas som henholdsvis Carl og Caspar mønstrede.

Netop denne udskiftning mellem elektrisk guitar og akustisk guitar, har stor betydning i Palace Winter´ universet. En konstant skiftende, ikke retning, men fremadgående lydsøjle hvor det akustiske udtryk smelter sammen med den mere elektrificerede del af duoen.

EP´en Medication udgav bandet tidligere, sen 2015, og denne aften på Huset blev flere af sangene også luftet for et nyt nordjysk publikum.

Aftenen led desværre af en mindre mudret vokal, om det var lydmæssigt eller vokalen af Carl, er ikke til at sige. Men heldigvis har duoen masser af små solo-perler som i Menton, hvor det rytmiske univers smelter sammen med det taktfaste beat i en lækker forening, hvor kun de musiske instrumenter spiller ind. Flere af sangene fra Palace Winter indgyder til ro og fordybelse, men aftenen på Huset var indhyllet i et gedigen lydtæppe af bastante instrumenter, som foruden at lyde godt, til tider blev en smule for overdøvende og højt. Uden introduktion eller andet, gik bandet videre fra sang til sang og fortsatte indtil tiden var udløbet og bandet gik i gang med sidste sang. Uden tvivl er lyduniverset fra duoen fantastisk og ganske fornøjeligt at lytte til, med sange som New Ghost, Stockholm og Time Machine.

Palace Winter er desuden blevet offentliggjort til årets Roskilde Festival til sommer.