Peter Sommer Og Dem De Kaldte Tiggerne @ Skråen, Northern Winter Beat 2017

NWB17: Reportage fra en kold vinterfestival – Del 1

For femte år I streg, trækker nordjyderne i vintertøjet og begiver sig rundt mellem Aalborg´s velkendte spillesteder for at opleve et alsidigt program med masser af spændende underholdning.

Første dag, Torsdag d. 26 Januar 2017, åbnes festivalen inde i et miniature-cirkustelt placeret i det gamle Budolfihus. Bygningen var tidligere hjemsted for Nordea Bank, men har stået tomt længe og skal rives ned lige efter festivalens slutning. Rådmanden Mads Duedahl gav en kort tale, inden de kolde gæster kunne varme sig på lidt Lucky Moon, bestående af Christian Hjelm og amerikanske Sarah Hepburn.

IRAH @ Skråen  ★★★☆☆
Spillestedet Skråen havde IRAH på programmet og heldigvis var varmen også sat til. Salen var indhyllet i røg med fast blåt lys på scenen, mens trommeslager Matias Wolf, Adi Zukanovic på keys og sangerinden Stine Grøn entrerede scenen. Med sange fra albummet Into Dimensions byder københavnerbandet IRAH på dybe basgange, mere percussion end trommer og en vokal der klæber sig til produktionen. I hvert fald denne aften, hvor det var svært at skelne mellem vokal og keys pga. den konstant rungende flødebas i baggrunden. Dog var der visse lyspunkter at finde. Sangen Fast Travelling som også har nydt godt på P6 sammen med Mirroring og Into Dimensions, kunne sparke lidt gang i publikum hvor klapsalverne også fik lov at hærge mellem hver sang.  Jeg skal lytte mere til IRAH og derfor fik jeg heldigvis købt en vinyl med hjem.

PETER SOMMER OG DEM DE KALDTE TIGGERNE @ Skråen ★★★★☆
Èt af hovednavnene på festivalen som ikke behøver en introduktion. Bag bandet var et stort bagtæppe med Chaplin printet på, foran bandet stod Peter Sommer i frontlys, mens resten af bandet for det meste stod i silhuet.  Fra første færd blev albummet Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene proklameret fra scenen, men inden et par sange fra andre albums. Der blev rusket op i nyt materiale, mens sange som Tigger og Man Hamrer Løs På En Åben Dør fik åbnet for publikums nostalgiske kugle inden Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene blev præsenteret af det velspillende band. Koncerten var opfriskende, nostalgisk og godt skåret af Peter Sommer på Skråens scene.

THE ENTREPRENEURS @ Studenterhuset
Efter Peter Sommer nåede jeg en tur forbi Studenterhuset til en halv koncert med støjrockerne i The Entrepreneurs. Forsangerens, i en hvid Metallica t-shirt indenunder, unikke vokal gav skærende kontrast til det støjende univers, kun flankeret af elektrisk guitar og trommer. Om der ligger en beef mellem forsanger og trommeslager, skal være usagt, men kemien virkede en kende flosset internt i bandet, hvor entusiasmen ikke skinnede særligt godt igennem.