NYE SKUD – Kanon festival fyrer nye skud af for 2. år i træk

På lørdag d. 13. maj afholder det Nordsjællandske kultur- og spillested Gjethuset i Frederiksværk upcoming festivalen Nye Skud for 2. år i træk. Her præsenteres både kendte upcoming artister såsom Katinka, Tårn og Skalkeskjul fra den danske musikscene samt lokale talenter fra byen.

Festivalen har fået sit navn da den danner rammer for nye talentskud på den danske musikscene. Navnet referere også tilbage til Gjethusets oprindelse som kanonstøberi, helt tilbage fra 1800-tallet.

Musikblogger.dk har snakket med Gjethusets PR & Salgschef Manisha Petersen, som også er booker og projektleder på festivalen.

Nye Skud - Festival med nye navne fra den danske musikscene

Nye Skud – Festival med nye navne fra den danske musikscene

Fortæl kort om Nye Skud, hvad er konceptet? Hvordan opstod ideen og hvordan er den blevet modtaget?

Nye Skud blev holdt første gang i september i 2016 – og tanken bag Nye Skud er at støtte vækstlaget og involverer helt unge bands, såvel som lokale musikere – og unge der har lyst til at hjælpe til med at lave en festival.  

Vi har tidligere haft ungdomsgruppen Gjetloose, som har stået bag flere upcoming koncerter i løbet af året – og det har vi nu valgt at slå sammen til en årlig festival. De unge har travlt og det virkede som en oplagt idé at samle energien til en større festival, som Nye Skud. 

Alle nye tiltag som Nye Skud skal bygges op – og publikum skal opdage kvaliteten og oplevelsen i at høre ny musik – og ikke kun store navne som Infernal, Anne Linnet og Nabiha.  – Jeg håber at festivalen vil vokse – og blive en fast tradition hos de nysgerrige musikelskere i kommunen og omegn. 

Hvad gør en upcoming festival som Nye Skud ved Frederiksværk som musikby?

Jeg tror det er vigtigt at vi som musikhus og med den opbakning vi får kommunalt, er med til at vise en bred palette af musikgenre og kunstnere. Det er vores rolle at præsentere publikum for nye skud på den danske musikscene og samtidig vise at vi, i udkanten af Danmark, også kan præsentere det skæve, det unge, det nye og det eksperimenterende. 

Når vi har en stor udendørskoncert med 3 navne, Tv2, Jacob Dinesen og Keeping Legends Alive (12. august) så er det også vigtigt at kunne gøre det modsatte – Hive det helt ned på jorden, upcoming musik, lokalt islæt og en billigere bar – og på den måde være en musikby, der kan det hele! 

Hvordan er det anderledes at lave en upcoming festival i en mindre by som Frederiksværk i forhold til de store byer som København og Aarhus?

Der er et større oplagt publikum til upcoming musik i storbyerne – og vi sælger ikke nær så mange billetter til navne som sælger ud i København fx. Det gælder nu mere end bare nye musiknavne. – Men her i Gjethuset har vi også chancen for at gøre noget unikt og for at trække på lokale kræfter. 

Vi kan skabe en mere intim stemning, hvor publikum også kender hinanden – og ikke bare er til koncert men også er en del af en fest og social event. 

Hvad er jeres håb og målsætninger for festivalen og programmet i år?

Vores håb for Nye Skud i år, er at skabe endnu mere fokus på nyt musik og få flere gæster til at komme og få en Aha-oplevelse med nye kunstnere.  Med Katinka, Tårn og Skalkeskjul – som alle tre har fået mere medietid og Katinka især tv-tid i år, så håber jeg at vi kan være med på landkortet over festivaler som gør en forskel og giver vækstlaget en chance. 

Vi har også hevet en DJ ind til at skabe festlige omgivelser så nu mangler vi bare at det bliver d. 13. maj og publikum dukker op. 

Der var en gæst sidste år, som kom over til mig og sagde “jeg vidste ikke hvad det her var – men jeg kommer igen. Det var super godt. Høj kvalitet i bands“. Det håber vi at vi kan give til publikum igen i år! 

Musikblogger.dk har snakket med Gjethusets PR & Salgschef Manisha Petersen, som også er booker og projektleder på festivalen.

Musikblogger.dk har snakket med Gjethusets PR & Salgschef Manisha Petersen, som også er booker og projektleder på festivalen.

Gjethuset er et aktivt musik og kulturhus, som danner rammen om alt lige fra rockkoncerter og konferencer til børneteater, professionelt turnéteater, kammermusik & internationale udstillinger.