Så er det snart ved at være tid til at begynde det nye år med årets første musikfestival Northern Winter Beat. En festival som kun har eksisteret siden 2012, men allerede nu fylder meget i Aalborg. Det er alle de store og små musikscener i Aalborg, som i samarbejde har gjort det muligt, endnu engang, at opleve over 30 forskellige koncerter fra d. 22 – 26 januar 2014.

Koncerterne kommer til at foregå på Skråen, Platform4, 1000Fryd, Huset og Studenterhuset samt på en række andre centralt placerede scener i midtbyen.

Northern Winter Beat 2014

Jeg har selvfølgelig sikret mig billet og glæder mig til at komme i gang når åbningen starter d. 22 januar på Kunsten i Aalborg med udstillingen “Groupies & Other Girls”. Der forlyder også at være koncert med Two Trick Pony fra kl. 20.00

Torsdag d. 23 januar står programmet på musik fra The Attacks. En koncert som holdes på Skråen, Aalborg.
Herefter skal der afgøres om jeg vil se The Minds of 99 eller Broken Twin. The Minds vandt Karrierekanonen 2013 og bliver næsten et must at høre. Broken Twin får gode anmeldelser og dukker ofte op hos diverse musikblogs, så valget må hvile til dagen.

Blue Flamingo er en hollandsk pladesamler som giver den gas med diverse LP´er med alt fra blues, jazz og rock´n´roll. Endnu et kryds på to see-listen.

Fredag d. 24 januar starter med et par songwriters. Vessel, bedre kendt fra Murder, giver koncert på Skråen og starter allerede kl. 16.00. Under samme koncert kommer Alise Joste og dette kan kun blive en fantastisk start på en musikalsk fredag. Kl. 17.00 er der Dj-set med Den Sorte Skole i Gråbrødre Kælderen. Hvis det er samme sted som sidste år, så er der IKKE særlig meget plads, så det gælder om at komme først. Dog er der masser af mulighed for at komme til at høre den Sorte Skole flere steder i programmet.

Finske Black Lizard giver den op fra kl. 20.00 på Studenterhuset med rock og 70ernes punk i egen forvrængende version. Tilbage på Skråen kl. 21.30 hvor Mads Beldring giver sange fra sit danske debutalbum ”Hør Nu Her”.

Lige efter toner Jacob Bellens & band frem på selvsamme scene. Hvilket bliver endnu en fornøjelse at opleve. Kl. 23.00 går det rask afsted til 1000Fryd i kattesundet. Her spiller kvintetten Dangers of the Sea americana-folk i en nordisk udgave. Dette bliver også mit allerførste besøg på 1000Fryd, medmindre Spektr lokker mest. Så bliver det Platform4 i Karolinelund.

00.00 slår klokken og nej, vi skal ikke råbe ”Godt Nytår”, men ned på Studenterhuset og høre noget musik fra Resident DJ på Golden Pudel Club i Hamborg Booty Carrell. Genren skulle være alt fra klassiske sange til obskure mix fra flere nationaliteter.  Dog spiller Blue Flamingo igen på Peep Shop. Så hvis han ikke nås om torsdagen, så bliver det her vi ender.

Lørdag d. 25 januar starter dagen helt præcist med MusikBibliotek  feat.  Den  sorte  skole,  Doug  Shipton, og Booty Carrell på Huset. Det skulle gerne få varmet alle de kolde hænder og fødder, fra dagens musikoplevelser rundt i byen, op igen. Allerede kl. 16.30 er der islandske My Buba i Gråbrødre Kælderen som spiller Mississippi blues. 2 sukkersøde damer. Skulle man ikke nå koncerten kl. 16.30, spiller My Buba igen på Huset kl. 20.00.

Kl. 21.00 spiller Maskinvåd, Beastie Respond og Mont Oliver alle på samme tid. SÅ HER SKAL MAN VÆLGE??
Det må endnu engang blive på dagen at dette bliver afgjort, men tror nu enten det bliver Maskinvåd eller Mont Oliver. Kl. 22.00 kommer en meget spændende koncert i programmet. WhoMadeWho spiller op i Skråens sal. Vi kan godt regne med godt fyldt. Kl. 23.00 er det en tur ned på Platform4 hvor der bliver spillet house og techno af Kenton Slash Demon.

Her starter festen, hvor vi nu er klar til enten Kellermensch på Skråen eller Analogik på Studenterhuset fra kl. 00.00 og slutter et par festlige dage af med musik med The Royal Cream på 1000Fryd. De svenske The Royal Cream spiller Rock’n’roll, soul og pop.

Søndag d. 26 januar byder på Brunch på Huset med musik fra DAD Rocks med den islandske aarhusianer Snævar Njáll Albertsson.