Optakts-interview til Roskilde Festival 2017: Baest, Rising

 
Hvem er Baest? 
Vi hedder BAEST, vi kommer fra Aarhus og vi spiller old school dødsmetal. Svend og Lasse fandt sammen i en fælles begejstring for old school dødsmetaltrøjer og tunge riffs. Kort tid efter fik de samlet Muddi(bas), Sebastian(trommer) og Simon (vokal), og alle var fra start opsat på, at det skulle udvikle sig hurtigt. Fra start af har der været enighed om at vi skulle spille dødsmetal, med inspiration i den mere old school del, særligt den svenske og amerikanske dødsmetalscene fra 90’erne. BAEST havde allerførste øver i oktober 2015 og 5 måneder senere havde vi vores debut koncert til Royal Metal Fest i Aarhus, i April 2016. Herfra er det gået hurtigt. vi har været på tourné med Dawn of Demise og Illdisposed, varmet op for Hatebreed, Dying Fetus, Red Warszawa, blevet nomineret som Årets Upcoming band OG årets band til High Voltage Rock Awards – vundet prisen som årets upcoming band ved HEAVY-METAL.DK. Det hele går så amok i november 2016, hvor vi indenfor et par uger bliver booket til både Copenhell og Roskilde Festival – vi er helt vilde af begejstring og glæder os til at vise hvad vi kan!
 
Bandet består af:
Guitarist: Lasse Revsbech
Guitarist: Svend Engsig Karlsson
Bassist: Mattias Melchiorsen
Trommeslager: Sebastian Abildsten
Vokal: Simon Olsen
 
I skal indenfor 3 dage spille både Copenhell og Roskilde, hvordan forbereder I jer på 2 så store, men også forskellige festivaler indenfor så kort tid?
Vi har de sidste to-tre måneder arbejdet intenst på at sammensætte et perfekt sæt og sceneshow. Vi har også haft nogle omfattende produktionsøvere, så vi er sikre på, at det hele kommer til at spille, da det bliver vores hidtil største produktion. At festivalerne er forskellige har vi ikke haft så stor fokus på, da en BAEST koncert altid er en fest. Derudover har vi lavet ny merchandise til alle vores fans, og de kan godt glæde sig!
 
Hvad forventer I af koncerten på Roskilde og hvad kan publikum forvente?
Vi håber på et stort fremmøde. Vi har fået en rigtig god tid mandag d. 26/6 kl. 21:30, og vi satser på, at folk er med på at lave en kæmpe fest. Vi håber på at der kommer en bred skare af publikummer, så de kan opleve stemningen til en BAEST koncert. Publikum kan forvente at vi giver den alt hvad vi har, som vi altid gør! Masser af fee spade, skrig og skrål, vindmøller i alle retninger (headbang), et æstetisk udtryk på scenen, og den rå dødsmetalenergi.
 
Hvem glæder I jer mest til opleve på dette års Roskilde festival?
Vi glæder os til at se en masse forskellig musik, nogle vil se Anthrax andre vil se The Weeknd, og så skal vi helt sikkert se Red fang og High on fire. Så glæder vi os selvfølgelig allermest til at spille, og efterfølgende drikke en masse bajere med alle de fede mennesker der er på Roskilde festival. Derudover glæder vi os til at deltage i musikparlamentets talkshow tirsdag d. 23/6 kl. 22, hvor vi har skulle lavet et covernummer af  ”The Kutimangoes.” Det glæder vi os til at fremføre, og så glæder vi os ligeså meget til at høre deres udgave af et vores numre.
 
Har I været på Roskilde før? Hvad er jeres sjoveste historie fra festivalen? 
Vi har alle været på festivalen før, og det har altid været mega fedt.  Specielt to historier vil vi fremhæve. Vores guitarist Lasse, lavede i 2010 en kørestolsprank. Nogle venner fra en lejr havde tilfældigvis en kørestol med, og pranken gik ud på at der skulle en være en ”kørestolsbruger” og en medhjælper. Kørestolsbrugen var gået kold og hjælperen skulle på toilettet. Henne ved toilettet og i camps spurgte hjælperen tilfældige mennesker om de ville holde øje med kørestolsbrugeren mens han var på toilettet. En tredje mand kom løbende og stjal kørestolsbrugeren. Dette resulterede i panik i de forskellige camps og efterfølgende grin.
 
Den andet historie omhandler vores manager som en tidlig morgen på Roskilde kom meget galt af sted med en pizzabakke, skaterampe og en bar røv – det kostede 4 sting i venstre balle.
 
Hvad skal der ske efter Roskilde?
Efter Roskilde skal vi erobre verden. Vi skal bl.a. have færdiggjort vores debutalbum, som udkommer en gang i 2018. Derudover skal spille et par koncerter hjemme i Danmark, og forhåbentlig skal vi et smut til udlandet i den nærmeste fremtid – så hele verdenen kan få et stykke med BAEST!
 

Baest spiller på Rising, Mandag d. 26 juni kl. 21.30

Du kan lytte til udgivelsen Maria Magdalene fra BAEST herunder