Bogfinkevej spiller Roskilde Festival 2017, Countdown (Foto: Sarah Christine Nørgaard)

Aarhusianske Bogfinkevej har spillet support for Wafande, er booket til Roskilde Festival og har gæstet danske TV-2´s koncerter på bl.a. Jelling Festival og Skive Festival. Men hvem er de? Musikblogger.dk har stillet Lau, Mads & Søren Karim en række spørgsmål omkring livet som upcoming gruppe med fokus på deres kommende koncert på Roskilde Festival på Countdown-scenen. 

Hvem er Bogfinkevej? 

Vi er tre friske gutter fra Aarhus der elsker at hænge ud og jamme. Da vi i februar 2016 lagde en jamsession på Facebook begyndte der stille og rolig en interesse for det gøgl vi laver. Det førte til at Bogfinkevej blev født, og vi har nu udgivet vores første studieproduceret EP i samarbejde med Es (producer) Vi hjælpes lidt ad med at komponere og skrive: Mads og Søren Karim er bedst til lyrikken mens Lau er bedst til melodier og guitar (og at køre bil).

Bogfinkevej er et Aarhusiansk foretagne, hvor jeres første single hed Smilets By med reference til Aarhus. Når succesen begynder at rulle, bliver i så i Aarhus eller flytter til f.eks. København?

Mange ting ville nok være meget nemmere hvis vi slog os ned i hovedstaden, men vi elsker vores by, så vi blir sgu nok hængende

Du kan se musikvideoen til Smilets By her

I har allerede supporterede kunstnere som Wafande, gæster i øjeblikket tv-2´s koncerter på deres sommertour og skal spille Roskilde Festival. Hvordan kom aftalen med tv-2 i stand?

Steffen (Brandt red.) skrev til os at de synes vi var for fede og om vi havde lyst til at gæste deres sommer-tour med vores nummer “Iben Hjejle“. Vi sagde selvfølgelig ja, da det for os er en kæmpe ære at få lov til at spille med nogle vaskeægte legender fra vores egen by!

Roskilde Festival er et stor festival at krydse af på jeres CV, hvad betyder festivalen for jer og kan man forvente noget ekstraordinært?

For os er det en milepæl at spille på Roskilde og få lov til at udfylde den rolle som mange andre dygtige upcomming kunstnere har fået lov til igennem tidens løb. Men ud over et stort smil fra scenekanten, kan man forvente at vi ruller ind med det tungeste band, med de dygtigste musikere vi har kunne opstøve. Og måske en ny sang eller to…

Efter koncerten på Roskilde Festival, kan man så forvente at se jer resten af festivalen, hvis ja. Er der nogle acts i enten vil anbefale eller i selv skal se.

Roskilde er jo altid fed så vi blir nok lige et par dage og nyder festivalstemningen. Mads opfordrer til at tjekke op for Bryson Tiller. Og som de hiphoppere vi er, kan vi alle varmt anbefale Freddie Gibbs og selvfølgelig Nas og Ice Cube, men desværre har vi andre jobs, så vi bliver nød til at smutte mod Jylland midt på ugen.

Jeres anden single Iben Hjejle fra EP´en Helt Stil handler om den kæreste der altid hænger over én og overvåger alle dine træk. Kan i fortælle lidt mere om sangen og hvorfor lige Iben Hjejle?

Iben Hjejle er for os et moderne symbol på rappenskralden. Et motiv der altid har været brugt i kunst, musik og litteratur, og som stadig den dag i dag er yderst relevant. Ihvertfald for os

Jeres musik rammer en blanding af songwriter, rap, hip hop og lidt soulet vokal. Hvordan kategoriserer i selv jeres genre?

Vi kategorisere ikke os selv i nogle genre, men det du beskriver, rammer da meget godt ;) For os er det ikke hvad man kalder musik. For os er det mere simpelt: Hvis det er fed, så er det fed!

Hvad glæder i jer til, hver især, af jeres egne kommende koncerter og hvilken kan i bedst anbefale at publikum skal komme til, hvis ikke de kan nå dem alle?

Vi glæder os selvfølgelig sindssygt til Roskilde da det er den største og noget man har sigtet efter at ramme. Men vi forsøger jo at lave en lige stor fest hver gang, så folk skal bare komme hvor det er billigst i transport.

Bogfinkevej spiller på Countdown, Mandag d. 26 juni kl. 15.00

Lyt til hittet fra Bogfinkevej – Iben Hjejle herunder