Musikblogger.dk har mødt Dør nr. 13 til en snak om deres kommende optræden på Roskilde Festival og om hvordan det hele pludselig tog fart med deltagelse i Karrierekanonen og supportjob for The Blue Van.

Dør nr. 13 er desuden opkaldt efter en forlystelse i Tivoli af samme navn, hvilket var en opgradering af den tidligere forlystelse ”Den Blå Vogn”. Så bandet Dør nr. 13 har faktisk mere til fælles med The Blue Van end deres fælles trommeslager Per.

Hvem er Dør nr. 13?

Vi er et band fra København, som blev dannet i foråret 2015 og spiller en moderne form for dansksproget rockmusik.
Lasse begyndte at skrive musik under navnet Dør nr. 13 tilbage i 2013, men med den besætning vi er nu spillede vi første koncert i marts 2015. Så vi er endnu et ungt band.

I vandt karrierekanonen sidste år og var med til P6 Beat Rocker og I ligger musik til Roskilde Festival 2017s tv-spot. Det er gået hurtigt?

Ja, det stak lidt af lige pludselig, vi ved sgu ikke helt hvad der skete. Allerede sidste år spillede til nogle ret sjove jobs. Efter SPOT spillede vi Skanderborg (Smukfest) med Karrierekanonen og så spillede vi også til Sziget Festival i Budapest. Efter det tog vi ud og spillede support for Per´s andet band The Blue Van henover efteråret. Siden da er det bare fortsat og det er jo fedt at folk gerne vil have det vi laver. Det har accelereret allerede fra da vi var med i Karrierekanonen, vi fik en masse coaching og opgaver som vi tog meget alvorligt og så begyndte det at tage fart og forme sig. Vi var pludselig nødt til at være meget seriøse og øve en masse og blev derfor hurtigt rigtig godt sammenspillet.
Vi var nok nået derhen hvor vi er nu, men det havde taget længere tid.

Ved er jeres forventninger til koncerten på Roskilde og hvad kan publikum forvente af jeres koncert?

Vi har aldrig været bedre end vi er nu, vi er et band i topform som kommer fra en forårstour, hvor vi har fået afprøvet sætlisten og fået spillet de nye sange live.
Der er virkelig tænkt over tingene og vi regner med at det bliver en rockfest. Vi har ikke lige så lang tid som på forårstouren så vi har udvalgt alle stadionnumrene og alle de hits som folk ikke har hørt endnu og som kommer til at være på den kommende debutplade.

Udover jeres egen koncert, hvad glæder I jer så mest til på Roskilde?

Vores manager er også manager for Den Sorte Skole og det lyder som om de har planlagt noget helt vildt med en masse gæsteartister fra hele verden. Det bliver et ekstraordinært show på Orange Scene.
Arcade Fire og Savage Rose bliver også en stor fest, som man ikke må gå glip af.
Der er også en masse gode bands i opvarmningsdagene på Rising og Countdown, som helt klar også er værd at tjekke ud.
Vi er også nødt til at give et shoutout til Baby Woodrose, det er også altid et solidt rockshow.

Vi spiller desuden selv også om mandagen for de frivillige i medarbejder camp, det bliver sjovt at prøve og så er vi varmet ekstra godt op til om tirsdagen på Rising.

Hvad er jeres sjoveste oplevelse fra Roskilde Festival.

Vi har aldrig været der alle sammen samlet først. Men 3 af os havde en sjov oplevede med vores ven Thomas, som elsker Paul McCartney, men under koncerten på Roskilde skulle han virkelig tisse og ville ikke gå glip af nummeret ”Live and let die” så vi formede en cirkel rundt om ham lige da det store outburst med fyrværkeri og det hele kom, det var en god pisser med tårerne væltende ud af øjnene.

Inden Paul McCartney koncerten stod vi og ventede på ham som nogle små groupies der ventede på kongen, men vi så ham aldrig før oppe på scenen.

Jeg (Per) har været på Roskilde næsten 12 år i træk og man går lidt fra, at i starten er det lejrlivet som betyder noget og så som man bliver ældre er det musikken som begynder at betyde mere. Det er ikke nødvendigvis de store koncerter som er det mest fantastiske. Det er lige så meget bare at trisse rundt, nogle gange alene, og så bare gå ind et sted og høre et eller andet afrikansk orkester som bare laver en kæmpe fest.
En af de første år på Roskilde gik jeg rundt for mig selv og endte til en Neil Young koncert, jeg vidste ikke rigtig hvem han var dengang, og lagde mig til at halvsove i græsset og kan bare huske den fantastiske stemning. Det gik først op for mig nogle år senere at det var Neil Young jeg havde set.

Når man træder ind på Roskilde bliver man lidt ligesom en ko der kommer på græs, man går nærmest ind i en form for ekstase og selvom man nu kun er der en enkelt dag, så ryger man straks ind i stemningen.

Dør Nr. 13 spiller på Rising, Tirsdag d. 27 juni kl. 21.30 

Varm op til koncerten med EP´en Krigere uden Vaaben herunder