Farveblind spiller Roskilde Festival 2017, Countdown (Fotograf: Rikke Kolding)

 

Farveblind spiller Roskilde Festival 2017, Countdown (Fotograf: Rikke Kolding)
Farveblind spiller Roskilde Festival 2017, Countdown (Fotograf: Rikke Kolding)

Musikblogger.dk mødte den sprudlende duo Farveblind på deres kontor på Vesterbro til en stærk kop kaffe og en snak om den kommende koncert på Roskilde Festival.

Hvem er Farveblind?

Vi er oprindeligt fra Aalborg og som Farveblind har vi eksisteret i 2,5 år, men vi har produceret musik sammen en del år før det i forskellige konstellationer. Vi havde svært ved at se hvordan vi skulle lave et band med kun trommer og keyboard, vi var fokuseret på at lave en klassisk band konstellation.

Vi var med til at starte musikkollektivet Lydtaet og i den forbindelse blev Farveblind også skabt. Vi ville egentlig have kollektivet skulle hedde Farveblind, men det var vi så de eneste der syntes så, vi endte med at tage navnet selv.

Vi begyndte så at producere sammen, og på 3 uger lavede vi 3 numre, som udgjorde vores første koncert. Det endte med at vores 2. koncert nogensinde var som opvarmning for Lydmor i Pumpehuset og derefter fik vi booket nogle fede shows og signet med et lækkert management og nu skal vi så spille Roskilde.

Det hele er gået rigtig stærkt, og været en komprimeret proces, som kun har taget 2 år hvor den normalt nok ville tage 6-7 år. Vi har måtte lære en masse undervejs og har søgt så meget sparring som vi overhovedet har kunne få om hvordan man færdes i musikbranchen. I og med at vi bare har kastet os ud i det, er der også mange ting vi har måtte finde ud undervejs på egen hånd.
Nu er vi nået dertil hvor vi efterhånden har styr på så meget, at vi kan fokusere mere på detaljerne og fremtiden end på bare at overleve.

Farveblind er en producerduo, som skriver med kunstnere fra hele verden og forsøger at nedbryde grænser mellem kulturer og lande. Vores første single er skrevet sammen med en australsk sangerinde som hedder Clea og den nye single er med en sydamerikansk fyr som hedder Khaya, som vi først mødte personligt da han landede kl. 6 om morgenen i København for at optræde med os til vores koncert på SPOT om aftenen i Aarhus.

Du kan se musikvideoen med australske Clea, som er feature på singlen Wasteful Talk, af Farveblind her

Nu hedder det snart Roskilde, hvad er jeres forventninger til koncerten og hvad kan publikum forvente?

Det er stort, vildt og surrealistisk. Vi har arbejdet på Roskilde og været med i mange år og det føles lidt som at skulle betræde hellig jord. Vi tør egentlig ikke tænke så meget over det, for selvfølgelig skal det være specielt og ekstravagant det vi kommer med, men vi må også erkende at vi skræmmer os selv hvis vi tænker på den kæmpe arv der skal løftes når man optræder på Roskilde. Det er en legendarisk festival og det er nok de fleste danske upcoming musikeres drøm at spille der, så det er en kæmpe ære.

Jeg (Magnus) har arbejdet som bandcare på Rising og har kunne se den nervøsitet og gnist i artisternes øjne inden de går op på scenen og lige om lidt er det vores tur, det er for vildt og vi glæder os konge meget og har arbejdet virkelig hårdt for at alting klapper.

Udover jeres egen koncert, hvad glæder I jer så til at opleve på Roskilde?

Moderat/Modeselektor! Og Justice bliver også fedt!

Generelt har Apollo også et godt program i år, og opvarmningsdagene er super skarpt booket. Countdown er faktisk en del vi kender og har fulgtes med igennem vores karriere. Mattis, Monti og Noréll er blandt dem som skal opleves.

Specielt i år kræver programmet virkelig at du dykker ned i det, der er ikke et stort hovednavn som sælger billetterne, men alligevel er der ved at være udsolgt fordi folk ved at Roskilde booker et stærkt program.

Hvad har jeres sjoveste oplevelse været på Roskilde Festival?

En af de sjoveste oplevelser havde vi med vores manager Simone, da vi lige havde signet med PHQ. Vi kom forbi den der kæmpe væg, der lå lige ved siden af Gutter Island baren, som er den hårdeste bar på Roskilde. Der kunne man lave forskellige mønstre ved at flytte farvede felter rundt på væggen. Vi brugte over en time kl. 7 om morgenen på at skrive Farveblind på væggen og tog et billede af det og det ligner pis!

Bagefter gik vi ned på Rising hvor vi arbejdede og drak champagne og endte med at sove i skurvognen dernede fordi scenen skulle rives ned 3 timer senere.

En anden oplevelse var afslutningen sidste år hvor vi endnu ikke havde haft den der smadder koncert og vores sko var stadig pæne, det er et dårligt tegn på Roskilde.
Vi besluttede at gøre noget ved det og gik ned i Pianobar hvor vi havde hørt at der var fri bar og bestilte en kande Long Island, bartenderen sagde ”360 kr.”, og vi sagde ”hvad”!?
Vi delte den i 2 drinksglas og blev mega fulde. Så kom ejeren af baren ned til os med 17 ølbilletter, klokken var næsten 3 om natten og Magnus skulle køre bil kl. 10, så vi tænkte ”hvad gør vi nu?” Vi hentede selvfølgelig de 17 øl og drak det vi kunne, og tog ned og fyrede den af til NERO som lukkede Apollo. Jens endte med at smide sine sko ud efter den koncert og Magnus opgav at køre bil kl. 10, så mission accomplished.

Hvad skal der ske efter Roskilde 2017, hvad håber I at kunne tage med derfra?

Det bliver spændene at se, vi har en masse planer for 2017, vi skal have udgivet noget musik og afprøve en masse spændene koncepter, og prøve at rykke grænserne for hvad man kan gøre som elektronisk kunstner.
Det står og falder ikke med Roskilde, det giver selvfølgelig en masse på CVet, men vi har ikke hængt alt op på den ene koncert, det er en fed milepæl, men vi arbejder videre og er stadig sultne på at nå endnu mere.

Farveblind spiller på Countdown scenen tirsdag d. 27. juni kl. 16.30.

Lyt til seneste single fra Farveblind – Indima herunder