Farveblind @ Platform4, Aalborg

Platform4: Ren showcase fra Aalborg duoen Farveblind

Farveblind @ Platform4, Aalborg

Når det kommer til hurtig tempo med en dyb bas, så er det ikke noget bloggen fokuserer ret meget på. Diskoteksmusikken har det med at samle sig på mørke steder, hvor både alkohol og feststemning er på sit højeste uden tanke på morgendagen. Men når det kommer til den Aalborgensiske duo Farveblind, med Magnus Pilgaard Grønnebæk på laptop/effekt og trommeslager Jens Asger Lykkeboe Mouritzen, gør jeg gerne en undtagelse. For med en trommeslager på settet, trækker det livemusikken ind i dette dystre univers af vilde visuals og tempobeats som kendetegner genre som trance og techno.

Farveblind gav koncert på det alternative musiksted, Platform 4, som er placeret i den gamle aalborgensiske tivoligrund, Karolinelund. Det er det danske booking og label bureau, Danish Vaishyas, som stod for bookningen til denne aften. Hovednavnet til aftenens koncert nåede ikke frem i tide pga. transportmæssige omstændigheder, så erstatningen blev fundet hos det danske band Opus Dei og Dj & producer Au2Pilot, hvor Farveblind lukkede og slukkede festen på scenen.

Farveblind består af trommeslager Jens Asger, som foruden denne konstellation også indgår i det aalborgensiske band Hollow Hollow og Magnus Pilgaard Grønnebæk, medstifter af musikerkollektivet LYDTAET i Aalborg. Farveblind er desuden en del af musikerkollektivet som også omfatter pigeduoen Spring & I og Baby Handshake.

Efter kun at have udgivet én single, ved navn #4, er Farveblind stadig en spirende ung duo med masser af tid og mulighed for at bygge videre på en lovende karriere. Koncerten til aften var en god teaser for et fremtidig bud på hvad en konstellation af trommer og laptop kan frembringe. Hele koncerten var tight og lækkert skruet sammen, hvor trommeslager Jens Asger gav alt hvad der kunne gives til et løssluppen publikum med sans for lækre beats.

Koncerten startede med en god opbygning i nummeret With [insert name] som med blinkende visuals var med til at frembringe en trancelignende tilstand hos publikum, videre til Farver som passede perfekt til skærmen bag duoen og som eneste genkendelighed overtages af singlen #4 som kendetegnes ved kun at være ren instrumental beats. Dette er dog også Farveblind´s kendetegn i musikken, men enkelte samples med vokal blev der dog plads til. Herefter skiftes baggrundens visual til en jagt på kuperet terræn, svævende over bjergetinder, muligvis henledt af nummeret Chasing drops.

Det var lige på og hårdt, ingen pauser og et tempofyldt, tight set med masser af klimaks for duoen Magnus Pilgaard og Jens Asger som leverede over en halvtimes levende koncert med fuld fart frem fra start til slut. Dette var en ren showcase for mit vedkommende og de klarede det ganske flot.

 

 

Festen er startet med @farvefarveblind bag roret #platform4 #aalborg #farveblind #musik #upcomingdk #9000

En video slået op af MusikbloggerDK (@musikbloggerdk) den