RBF17: Danske bands gav showcase på Spielbudenplatz, N-Joy Reeperbus.

MATTIS, Reeperbahn Festival 2017 (Foto: Arkivfoto)

Sidste dag på Reeperbahn Festival 2017 bød bl.a. på to showcases på Spielbudenplatz, som er omdrejningspunktet for hele Reeperbahn. Ved en lille bus, brugt til radio-transmittering af NDR (N-Joy), var en scene opstillet, hvor forskellige bands hele dagen gav showcases. Heriblandt to danske bands, Mattis og Dangers Of The Sea, var at finde i line-uppet.

MATTIS
Den 2 meter høje,  københavnske sanger, Mattis Jacobsen, kommer fra en baggrund med punkrock, men har efter en turbulent periode i sit liv taget grebet om det mere melankolske afsæt i musikken. Med en guitar og elektroniske virkemidler udgav han singlen Loverboy som er blevet taget godt imod af danske og udenlandske anmeldere.

Lørdag var det et akustisk sæt som Reeperbahn publikummet var vidne til i solskin på Spielbudenplatz. Endda et ganske kort sæt som kun bestod af 3 sange, heriblandt Loverboy som omkvædet umiskendeligt lød som ”Hey Reeperbahn, Hey Hey”, men faktisk har ordlyden ”Hey Loverboy, Hey Hey”.  Herefter fulgte sangen To the Rythm som viste en fantastisk spændvidde i den sjælfulde vokal.  Alt er stadig nyt for MATTIS, som stadig har masser at tilbyde, da han kun har udgivet én single indtil videre.  Men er hermed spændt på fortsættelsen.

Dangers Of The Sea
Den anden showcase jeg var vidne til, var med gruppen Dangers Of the Sea som bl.a. tæller medlemmer som Rasmus Jusjong (Folkeklubben), Frederik Teige (Efterklang) og Jess Jensen (Saybia). På siden af bussen var 5-mands bandet proppet sammen på den lille scene med Andreas Bay Estrup i front på vokal. Første sang var også én af de nyeste singler, Can You Hear Me, som i alt sin enkelthed består af percussion, guitar, en mindre mundharmonika solo samt et fængende omkvæd. Dog var mundharmonikaen noget skærende i dagens version. Herefter fulgte endnu en ny sang Thousand Good Reasons som blev afløst af Stories og afsluttede smagsprøven fra Dangers Of The Sea. En sound som havde være betingelser på dagens anden showcase og desværre ikke kom helt ud blandt publikum. Heldigvis havde den endnu en mulighed, da de spillede på Knust senere på aftenen.