RBF17: IRAH på den legendariske Indra Club i Hamborg ★★★★☆☆

Irah, Reeperbahn Festival 2017 @ Indra(Arkivfoto)

På det legendariske Indra ved Grosse Freiheit, som har historie med Beatles første koncerter i Hamborg, afholdte MXD, Danish Night, med Velvet Volume, Irah, Shool Of X og M.I.L.K på plakaten. Desværre var koncerten stuvende fuld under Velvet Volume, så jeg måtte vente til efter koncerten med at snige mig ind.

Her mødte jeg flere aktører i den danske musikindustri, som selvfølgelig var mødt op for at netværke med hinanden på kryds og tværs som det også sker på SPOT festival i Aarhus. Grunden for afholdelsen af en ”dansker aften”, er selvfølgelig også for MXD at kunne præsentere danske bands for skaren af branchefolk.

Det var nu blevet tid til duoen (trioen) IRAH på Indra´s lille scene. Radioværten m.m. Carsten Holm var aftens konferencier på både dansk og tysk. 

Selvom Indra har en flot historie, så ser klubben ikke ud af meget. Indgangen er malet rød med et skilt foroven og gitter i indgangen med smedede guitarer fastspændt. Salen er også malet rød, scenen er middelstor og lokalet er aflangt. I siden kan man gå ud i en gårdhave af ca. samme størrelse som koncertlokalet hvor rygningen er fortrukken og luften er lidt køligere.

På scenen er Stine Grøn og Adi Zukanovic gået i gang med singlen Worship The Sun, som er nyeste skud på IRAH´s univers med Stine i front. Med svævende vokal og elektroniske flader står publikum og vugger i synkrone bevægelser til tonerne af et dansk act som med udgivelsen af minialbummet Into Dimension kan byde på sange som titelsangen Into Dimension, Mirroring og Fast Travelling. Det er meget indadvendt, men alligevel udfarende og beroligende på én og samme tid, hvor hvert dybt beat vækker dig fra den slumrende tilstand Stine´s vokal frem-maner. Noget har overtaget Indra. En stemning kun IRAH kan levere, som kan overdøve selv fulde mennesker og deres tro på at verden ligger for deres fødder.

En flot koncert, uden de store udsving. Afsluttet som det var startet, i stemningens vold.