RBF17: Velvet Volume rockede en kold baggård i Hamborg ★★★★☆☆

Velvet Volume spillede på Molotow Backyard, Reeperbahn 2017 (Foto: Alexander Höllsberg)

Det er torsdag aften på Reeperbahn Festival 2017. Spillestedet Molotow summer af aktivitet og et engelsk band giver koncert inde i ét af husets scener. Men jeg går ikke derind, faktisk går jeg direkte igennem indgangen og over på den anden side af huset. Ind i baggården som er udsmykket med summende lys foroven, planter og noget der ligner en tilgroet ukulele hængt op i det lysende loft. En bar er placeret til højre, mens en scene pryder enden af gården, hvor der er direkte udsyn til skyerne på himlen. En sommerdag ville være fantastisk lige her, men desværre kunne temperaturen kun tilbyde lige over de 12 grader.

På scenen er den danske trio Velvet Volume ved at gøre sig klar, mens publikum spændt venter på første anslag. Velvet Volume er en søskende-trio som spiller hård rock. Setuppet gælder forsangerinde og guitaristen Noa Lachmi, kor og bassist Naomi Lachmi samt trommeslager Nataja Lachmi.

Publikum er broget og på en festival som Reeperbahn, kan man heller ikke forvente andet. På det mere professionelle plan, kan der gemme sig nogle guldkorn imellem publikum. Guldkorn af den type som kan ryste nogle samarbejder af og ikke mindst anmeldelser.

Scenen er sat, tonen er slået an. Rocken fylder baggården som et tungt kludetæppe med direkte retning mod publikumsskaren. Fra scenen kan man opleve trioen spille sange som Look Look Look, Leap Into Heaven og den sprængfarlige Fire. Kigger man rundt kan man se publikum rocke med på de hårdtslående rytmer placeret af Nataja, mens Noa og Naomi prøver at få øjenkontakt med de nærmeste og skaber et fælles sammenspil på fronten af scenen.

Anlægget i baggården er af den type der gengiver lyd som en pakke rugbrød. Tungt og uden diversitet, så desværre fik man ikke hele fornøjelsen af bas og guitar-sammenspil og modspil. Med sangen I Think I Need You sluttede trioen af. Heldigvis har Velvet Volume masser af muligheder for at brage igennem på festivalen på Lørdag d. 23 sep. når de giver en udendørs koncert på Spielbude kl. 16.30 og senere på spillestedet Indra kl. 20.00.

 

Du kan følge med på Instagram ved at klikke her