Carl Emil Petersen spillede torsdag på Arena, Roskilde Festival 2017

Debutkoncert som solo-artist på Roskilde Festival. Det må bringe nerverne frem, nerver som Carl Emil Petersen ikke så ud til at have da han åbnede Arena torsdag. Kun ganske få singler har løftet sløret for den kommende plade fra den tidligere Ulige Numre-forsanger og det må have gjort stort indtryk, for Arena var godt fyldt.

Selvom Carl Emil er gået solo, så var der masser af Ulige Numre-sange at finde fra det tidligere album Grandprix og selvbetitlede EP, Ulige Numre. Allerede fra start kunne man forundres over det store og flotte lysshow som til tonere af slideguitar og konfetti skulle være startskuddet til en vekslende koncert.

En veksling imellem ballader og rockpræget temposange fik hånd i hanke med det døsige festivalpublikum og henholdsvis lullede og vækkede under den ca. 1 times lange koncert. Mellem sangen Blå til Edderkop var der stemningsmæssigt stilstand i settet og hvilket fik mig til at tænke på hvor meget Carl Emil egentlig har løsrevet sig fra Ulige Numre-universet. Heriblandt kom også den nye stille sang Natradio i eget navn.  Med hittet Halvnøgen til Plastikdrøm, hvor mundharmonikaen til slut skar overdrevet i ørerne på sidstnævnte, til Dansk Vejr og en fællessang på det der sikkert slog Carl Emil Petersens navn fast som en habil sangskriver, Frit Land. En sang som med det politiske budskab om syriske flygtninge, har skabt røre i det danske medielandskab da sangen blev udgivet. Som solist har Carl Emil enkelte singler ude og sangen Skærgården fik også lov at bryde Ulige Numre-dominansen.

Til slut gik bandet fra scenen og de bagerste publikum gjorde antræk til at forlade teltet, da man pludselig kunne høre klapsalver foran igen og bandet i rask trav på vej ind igen. Afslutningssangen blev København som endda blev krydret med endnu et skud konfetti for at fejre debutkoncerten for solo-artisten Carl Emil Petersen. Han leverede en både underholdende, farverig og vekslende koncert, som dog led en smule stilstand i perioder. Desuden fantastiske guitarsoloer på flere af numrene.  Anmeldelsen rammer hele 5 ud af 6 stjerner, for en oplevelse af de gode på en festival godt igang.