Emil Stabil fik Arena på kogepunktet på roskilde Festival 2017 (Foto: Anders Skovshoved)

RF17: Festen kogte over på Roskilde Festival i Emil Stabil´s Arena ★★★★★☆

Kl. 14.00, sidste dag på Roskilde Festival 2017.

Den sidste rest af energi hænger udenpå tøjet af de fleste festivalgæster. Alligevel har de slæbt sig ind til Arena med det store overdækkede tag som kan byde på tørvejr, mens støvregnen daler blidt udenfor. Grunden var en eftermiddagsfest med Emil Stabil og venner.

Allerede i introen er bassen skruet i top og med synth-melodier og dansk rim-rap brillerer Emil Stabil i hans helt egen genre, som tilbage i de gode Kidd-dage. Med Onsdag og R.Kelly blev publikum varmet op fra start i en løssluppen bas-suppe som rystede alt i en radius af 50 meter. At skabe overskrifter betyder meget i en branche som denne, så da der blev ørelyd imellem sange tog Emil en ganske stor joint frem og tændte den på scenen til stor begejstring for publikum. Herefter at gå ned til fronthegnet og ryge lidt med publikum.

Hitsingler er der ikke langt imellem på dagens setliste, da Swimmingpool fik publikum nærmest op at flyve. Som Allerede is og den seneste Over Alt, er P3 særdeles glade for at afspille Emil Stabil on air og med tiden har jeg også set hvorfor. Tilbage i 2015 havde jeg mit første møde med Emil Stabil på SPOT, og hvis jeg skal sammenligne med dengang og nu, så er der sket store forbedringer. Hele showet virkede timet og tilrettelagt, uden de store fejl, ingen glemte tekster og endda med ganske habile venner på scenen som bl.a. den estiske Tommy Ca$h som gav et brag af en optræden med moshpits, vilde fagter og vildt flow under et bragende grime-kaos. Anbefaling til Winaloto, herfra. Herefter kom danske Pattesutter på banen i en mindre kontrastfyldt udgave, men stadig festpotentiale med sange som Det Ka´Du ikk og Madonna. Desuden med fællessang af publikum som åd alt råt, med god grund.

I mellemtiden havde Emil Stabil forladt scenen og vendte nu retur med sange som Bobler og + 1 inden Young Bong kom på scenen som duo til nummeret Fuck og Ren Straffeattest, mens Young Bong selv tog overtaget på Pak Mig Ud. Der var stadig masser af klimaks at få, og der blev givet en masse fra scenen som nu kogte af ren feststemning. Et nyt klimaks blev nået ved storhittet Er Det En Fugl hvor Emil og Young Bong havde publikum i deres hule hånd. Flere gæster var på vej hvor den norske rapduo Sushi X Kobe gav en lektion i norsk rap på Tenker Feil inden festen blev sparket ud over scenekanten til et kæmpebrag af hollandske Lil Kleine mens Arena rystes grundigt, så løse bolte nu kan findes på jorden.

En kæmpe fest på en lørdag eftermiddag, var nu blevet en realitet og det skal fejres med stjerner herfra. Til min overraskelse blev jeg fanget, slæbt igennem en frodig rim-skov af ord og punchlines mens bassen fik mig til at flyve med få sekunders mellemrum. Den musiske kvalitet kan, og gjorde det, svinge, men festen var på sit højeste med hit en masse. Derfor hele 5 stjerner til en kæmpe overraskelse på Arena. Underholdningsværdien var intakt. God stil. Det her er en enten eller koncert. Emil Stabil fik overtaget Arena.