Modest (Foto: PR)

RF17: Aarhusianske Modest leverede ikke helt som ventet på Roskilde Festival ★★★☆☆☆

Aarhus-kavalkaden fortsætter. Som de to foregående anmeldelser fra i går, stammer næste band også fra smilets by. Modest er en grungerock gruppe bestående af 4 medlemmer. Julius på vokal og bas, guitaristerne Jacob Tjerrild og Jacob Ahlers samt trommeslager Stinus Kruse.

Uden introduktion (foruden konferencien) gik koncerten i gang. Første nummer Dugout med sætningen ”Curling child cries too loud..” har fået en større betydning end hvad der kunne håbes på. Flere danske medier har idag bragt artikler omkring forældre som raser på sociale medier over Roskilde Festival´s ”behandling” af deres afkom, hvilket har affødt modreaktioner fra andre festival gæster. En sjov historie som jeg vil lade dig have din egen mening om.

Lyden var nærmest mudret og trommerne ”knaste” igennem hele første nummer på Rising, hvor Modest blev programsat til. Dette blev dog heldigvis rettet hurtigt og sange som Want To Be Alone og den ældre Lovesong var fine prøveklude på en lyd uden for meget uidentificeret støj.

På streamingtjenester kan du finde EP´en  Pretty Sure It´s Honest som også indeholder de føromtalte sange undtagen Lovesong, som blev produceret tidligere end EP´en.  På pladen finder man også Glory Knight og sangen som alle ventede på, Pride. Sidste sang har også fundet sin vej til DR´s programflade via P3 og P6 og er den som har slået bandets navn fast i min hukommelse. Men desværre er det også den eneste egentlige hitsingle, som hænger ved og giver lyst til mere, hvilket også kunne ses på setlisten da Pride var sidste sang. Hvis sangen var blevet spillet tidligere, skulle der mindst en ny sang til at opveje det efterfølgende.

Igennem hele koncerten var de eneste ord som kom fra forsanger Julius ”tusind tak”. Modest. Det må man sige, men desværre en koncert med for lidt kød på. Derfor ender anmeldelsen med 3 ud af 6 stjerner.