Phlake åbnede Orange på roskilde Festival 2017

RF17: Phlake åbnede Orange-scene med Rhythm’N’Balls. Helt som vanligt. ★★★★☆☆

Kun et år efter Phlake fyldte området foran den mindre Rising-scene i opvarmningsdagene, står Jonathan og Mads Bo på Orange scene og bliver hyldet som fremadstormende musikere. Debutalbummet Slush Hour kan præsentere flere hits som alle hylder den lumre stemning og hygge for en stund.

Efter en længere intro som uden tvivl kunne være blevet forkortet betragteligt gik duoen med det store band i gang. Something Better tager temperaturen på publikum og bygger op til klicheen ”Hva så, Roskildeeee” inden singlen Chunks får den kølige luft til at føles lidt varmere.

Den lumre stemning havde allerede fået 2 mænd foran i pitten til at smide tøjet og kravle op på skulderen af vennerne (kunne man håbe), for at vise deres begejstring for musikken. Det fangede storskærmen selvfølgelig i rette (dinglende)øjeblik under hitsangen Faded.

Endnu engang blev stemningen sat et hak ned, mens Mads Bo viste sine ret så flotte sangkundskaber i balladen Stallin´ som i et kort øjeblik fik tankerne væk fra menneskemylderet og de irriterende gennemgående mennesketog. Herefter blev der påkaldt at tage noget mere tøj af under sangen Dress Off. En tendens der kunne komme til at virke for usmageligt og grinagtig, når fuldvoksne mænd står nøgne på storskærmen.

Efter en dejlig døsig omgang, gik der ellers energiske reaktioner i publikum til tonerne af storhittet Pregnant inden den nye single Gone fik ørelyd. Det specielle ved Gone er at Mads Bo har duet med Alina Baraz, hvilket klædte Phlake´s lyd ganske godt. En fin opgradering eller videreudvikling, om man må sige. Alina er ukendt for mig, så efter lidt research går det op for mig hun skal supporte Coldplay på deres efterårs-tour.

Efter en bandpræsentation og en kæmpe Phlake Dogg (maskotten) blev pustet op fra siden af scenen, blev der kastet gigant kødben ud til publikum til stor underholdning for pitten foran scenen. Alt i alt var der ganske god stemning inden den traditionelle hvidvinstryllende Costa Rica spilles på højtalerne mens hvidvinen blev serveret på scenen. Selvom den blev præsenteret som den sidste sang, fik det store Orange-område alligevel en sidste sang i form af endnu et hit. Angel Zoo skulle slutte eventyret af (eller starte det?) på den legendariske Orange scene, Roskilde festival 2017.  Koncerten var ren Phlake-stil, god stil. Dog ikke noget overdrevet udover en meget flot sceneproduktion og flotte produktioner.