Rumhund - Stylophone EP

Rumhund – Stylophone

Rumhund - Stylophone EP

Den københavnske trio, Rumhund, har netop udgivet ny EP ved navn, Stylophone, som i ordets forstand var 60erne svar på en synthesizer. I 2012 udgav trioen deres første EP ”Fire Walk With Me” som blev fulgt op af debutalbummet ”Dancing Melancholia” som bl.a. fik ord med på vejen her på bloggen.  

Søren Vestergaard er sangskriver og sanger i Rumhund, som sammen med bassisten Jonas Wegner og trommeslageren Johannes Gissel, prøver at komme sig over et kærestebrud på 7 dybt melankolske sange.

Efter en længere intro, som præsenteres som en hel sang i ”Burst”, kommer sørgmodigheden og melankolien kravlende på tåreperseren ”Over You”. I givtige omgivelser får sangen tiden til at stå stille og gåsehuden til at brede sig. Been there.
Stemningen er afslappet, mens håbløsheden og tvivlen får overtag i det simple univers hvor vokalen af Søren Vestergaard brænder igennem og på-falder sig fantastisk iørefaldende når den virkelig fanger.

”Been A While” er en rumkangs-indsmurt ballade. Hvor ”Over you” var mere indelukket, er Been A While en smule mere åben. Den organiske guitar med alle facetterne, et roligt klaver og endnu et fængende vokal-arbejde fra forsanger Søren, giver gåsehud over hele kroppen.  Jonas Wegner på bas er også en fryd at mærke på bl.a. ”Over You” og ”Been A While”.

De tidligere udgivelser fra Rumhund har haft stor fokus på den rock´et genre, som dog er nedtonet en smule på EP´en Stylophone. Men så alligevel ikke.

Titelsangen ”Stylophone” har fået trommeslager Johannes Gissel med på beatet og præsenterer et mere uptempo niveau end de foregående sange på EP´en. Melankolien og det indadvendte syn, tages videre i kampen efter kærestebruddet for sangskriveren Søren Vestergaard. Emnerne er velkendte og fortælles uden omsvøb.

Én af favoritterne på EP´en hedder ”Out In The Woods”. En sang der er skrevet til et band med en poprock-vokal fra den moderne rock-genre, hvor tankerne ledes omkring danske artister som Mads Langer og Tim Christensen, men med den lækre vokal af Søren Vestergaard. ”Out In The Woods” har et catchy hook og et omkvæd som fortjener en fællessang.

Som EP´en Stylophone skrider frem, løftes det tunge melankolske tæppe  og viser en lækker og frisk lyd fra trioen Rumhund. Den sidste sang hedder ”Out”. Tempoet er taget en smule mere ned og selvom tæerne dyppes i den velkendte sørgmodige sø, så findes der stadig en masse lys og håb på trioens udspil i ”Stylophone”. Meget narturlig og vellydende EP fa det københavnske.