Schmidt Andersen Band Egholm Festival 2014

Solen skinner stadig selvom vi nu er rykket ind i skoven, også kaldet Lunden, hvor en større scene giver mere plads til de større bands.

Schmidt Andersen Band er en genganger fra sidste års Egholm Festival. Dog med meget god grund, da publikum respons var overvældende for arrangørerne, så de bookede bandet igen til dette årets festival.

Scenen var sat med Katrine Schmidt i front og guitarist Mikkel Andersen (her stammer navnet fra). Bag dem havde de 2 korsangere, Stine Flyvholm og Ingrid B. Halle, på dobro og mundharpe Felix Diarra, Mark Kühn på kontrabas og en stand-in på trommer i stedet for den sædvandlige Jonas Nicolaisen.

Schmidt Andersen Band Egholm Festival 2014

Sidste år blev jeg fanget af Schmidt Andersen Blues Band (som de hed dengang) og endnu engang til RAMA festival i Musikkens Hus i Aalborg hvor Katrines stemme virkede ufejlbar og lyder som en drøm.

Festen startede på scenen med Take A Trip som både er groovy og lækker blues-toner fra kvinden i front. Endnu én af de kendte og fantastiske sange er End Of The Bottle som jeg tidligere har rost Katrine for at gøre så autentisk som muligt ved selv at stå med en fadøl i hånden. Denne koncert var heller ikke foruden.

Sangen Aching (tidligere Cash Combo) har en vellydende mundharmonika intro af Felix som fik publikum mere op i gear og publikum klappede hurtigt i takt med bandet. Bandet var særdeles velspillende denne aften på Egholm Festival.  Sange som Walking Wounded og Spending More Than I Should rullede roligt mellem træerne på Egholm og det lyttende publikum.

Til sidst sluttede Schmidt Andersen Band af med sangen Beggin You som efterlod Lunden i ren hygge og dejlig festival stemning. Endnu engang har bandet fået ros for deres performance og flotte stage presence, men jeg mangler dog noget nyt. Noget videreudvikling. Selvom koncerten var fantastisk, så har jeg lige oplevet det samme som sidste år.    

Schmidt Andersen Band Egholm Festival 2014

Schmidt Andersen Band Egholm Festival 2014