Siamese – Siamese

Siamese - Siamese

Siamese - Siamese

Siamese er et rockband fra København som d. 19 januar 2015 udgiver deres tredje selvbetitlede album Siamese. Bandet havde allerede fået hul igennem i 2012 med en Gaffa pris for Best Hard Rock Album med albummet Breathe:See:Move samt spillet på den århusianske festival, SPOT Festival, og POPKOMM i Berlin.

Siamese (tidl. Siamese Fighting Fish) har 6 medlemmer med frontmanden og forsanger Mirza Radonjica, Andreas Krüger og Rasmus Krøyer på guitar, Morten Bo Jakobsen på bas, Joakim Stilling  på trommer samt violinisten Christian Hjort Lauritzen. Netop en violinist ser man ikke ret ofte på et rockalbum.

Lytter man til bandets tidligere albums som f.eks. We Are The Sound (2011), fornemmer man et eksplosiv band med meget at forløse. Genren er mere dedikeret den hårde rock, mens det andet album BREATHE:SEE:MOVE (2012) er en efterfølger i samme genre med sange som Party Like Charlie Sheen og Crap is The New black. Det er eksplosiv rock med en stor lyd.

Nyeste album Siamese har lagt den hårde rock lidt på hylden og givet plads til mere pop og fokus på sangskrivningen. Hele den lyriske del af albummet tager afsæt i forsanger Mirza Radonjica tilværelse i København gennem de sidste otte år.

”I skriveprocessen til denne plade fandt jeg ud af, at nogle af de forventninger jeg knyttede til livet i København, havde nogle utilsigtede konsekvenser. Byen er på mange måder perfekt, ja nærmest et eventyr for unge mennesker, og byder på alt hvad hjertet begærer. I dag kan jeg ærligt og ærgerligt sige at jeg hverken kunne styre begæret eller håndtere de forventninger der blev og bliver stillet til mig selv, af mig selv. Det har været nogle grænseoverskridende og skamfulde bekendelser at skrive på pladen, men jeg tror og håber på at de har hjulpet mig med at komme videre.”

Hele denne ærlighed og de dybe tanker, kan du bl.a. høre på sangen The Chase hvor Mirza synger om at være et nervevrag af fortrydelse og skrøbelighed. Dette bliver understøttet af keys på introen og den fantastiske og ærlige vokal af Mirza.  Bandet får opbygget en ophøjet aura omkring forsangeren som fungerer godt på netop The Chase.  Bleed har samme opskrift og fanger ved den ballade-formede opbygning, hvor vokalen endnu engang er omdrejningspunktet.  

De gamle dyder udi hård rock er dog ikke helt væk og bandet får sparket igennem på sange som Advice To A Son, Tomorrow Never Dies og The Bastards. The Bastards har bl.a. et lækkert riff som viser en funky side af bandet.

Albummet fra Siamese er et flot rockalbum med en blanding af gode gamle rock-dyder og moderne iagttagelser. Visuelt har Siamese skabt et spændende univers med en flot produktionen på lydsiden.