Signe Nørgaard – Hjertelyd

Debutalbummet ”Hjertelyd” fra den danske folk/jazz artist Signe Nørgaard fandt endelig vej på en stille søndag (i skrivende stund). Albummet udkom d. 18 januar 2014 og indeholder 12 sange på dansk. Musikken og teksten er skrevet af Signe Nørgaard på nær sangen ”Valmuelunden” som er skrevet i samarbejde med Kasper Lapp. Signe Nørgaard repræsenterer et dejligt, lækkert felt inden for genkendelig nordisk lyd og tilbagelænet pop.

Signe Nørgaard - Hjertelyd [Foto: Signe Nørgaard]

Signe Nørgaard – Hjertelyd [Foto: Signe Nørgaard]

Et par gennemlytninger af pladen ”Hjertelyd” får mig til at kalde den :”Soundtracket til en rolig, solrig søndag”.  Selvom pladen faktisk er en meget gennemsnitlig pop-plade af nordisk traditionel lyd, så har Signe ramt et par ganske spændende vinkler i pladens 12 danske sange.

Lad mig vide hvor er første skæring på pladen og har et slet-skjult jazzet beat. Den bløde, umiddelbare vokal fra Signe Nørgaard hænger pænt sammen med nummeret flydende flow og klaverspillet.

En pludselig stærk association til den danske sangerinde Alberte Winding rammer mig hårdt i sangen Sang Med Vinden. Såvel som Alberte Winding er en god sangskriver og sanger, såvel har Signe en stærk positur i dansk sprog, som bliver bekræftet i denne sang og sange som Morgensol og Øer spredt ud over hav og himmel.

”Når solens stråler rammer min kolde kind, rammer de mit hjerte ind..”

Alting begynder i dag er et dejligt lyt værd. Den sælsomme melodi giver kun glade tanker og håb for fremtidens lykkelige minder uden tanke om mørke tider. Valmuelunden synes jeg giver en flot præstation på albummet ”Hjertelyd”. Sangen er skrevet i samarbejde med Kasper Lapp og stikker heldigvis ud fra et tæt monotont album.

Udover hele vokalen, spiller Signe Nørgaard selv melodika, klaver og Würlitzer. Derudover har pladen også Cecilie Sadolin på Kor.