Barselona (Foto: August Fromberg)
Barselona (Foto: August Fromberg)
Barselona (Foto: August Fromberg)

Live Camp på Skanderborg Festival, bedre kendt som SmukFest, er en fast tradition siden 2011, hvor Live Camp afløste det tidligere Starfighters. Mentorer har udvalgt musikprogrammet og præsenterer deres bud på en Live Camp-vinder, som kan få muligheden for at spille på Bøgescenerne i Onsdagens musikprogram når pladsen åbner ind til hoved-festivalen. Programmet er flot og tætpakket på Kærligheden, hvor det unge og feststemte publikum dominerer.

Første oplevelse på scenen ved søen er det københavnske band Mount Ego som med deres electro-baseret rock flyver højt på tinderne i et melodisk univers omkring forsanger Lasse Dürr. Store flader bliver præsenteret i et hæsblæsende tempo, uden mulighed for at kravle ned og finde sig selv igen. En sammentømret sound som udmærker sig flot med flere spændende passager, dog uden den store variation i det 25 min lange set.

Næste act på scenen er Sundays. Kvartetten Magnus, Maria, Morten og Nick byder på folket guitarmusik med tre-enig korvokaler og masser af nerve. Opbygningerne og melodierne er hjørnestenene i et flot univers som med solens tilstedeværelse fik kinderne til at blusse op. Sange som Take It For My Love og Carry Me er flotte eksempler på en god opbygning med nydelige vokalkor og frontvokal af Magnus Jacobsen. Sangen med største hitpotentiale, Avalanche, fik sidste pust fra scenen fra et åndenødsfremkaldende band med noget på hjerte.

Pelican Beach kommer fra finalen i Quasar, hvor de vandt på Jelling Festival i år. Musikken er glad og opløftende med en god bund og melodiske sekvenser. Det elektroniske islæt krydret med synth en masse i en nærmest 90er boble, hvor sange som Under The Impression stadig klinger i baghovedet dagen efter koncerten. Du kan bl.a. læse uddrag fra deres koncert på Jelling Festival, her.

Duoen Barselona tog Roskilde Festival med storm i år. Drengene har kun 2 singler på streaming, og alligevel har de skabt nok røre i pressedammen til at kunne skabe artikler omkring deres forunderlige drengeværelse univers med tekster om teenagedrømme og sandheder. På scenen havde de inviteret et band med, så besætningen nu talte hele 3 foruden de to frontfigurer. Med sangene Pige & Dreng, Dødemandsvise og Barcelona viste drengene karakter med sløvmands pop og tilbagelænet opgivenhed på en cool måde.

Første dag på Smukfest – Live Camp er overstået. En ny dag venter med flere musiske indtryk og oplevelser på Campingområdet, Kærligheden.

Husk du kan følge med på instagram, hvor jeg opdaterer løbende under festivalen.