Peppermint B, Live Camp 2017

Anden dag, og sidste, på årets Live Camp. Det er blevet mandag og åbningsdagen nærmer sig på SmukFest. Men først skal der findes en vinder som får lov at åbne Bøgescenerne på Onsdag og feltet har mange gode kandidater. (I dag, Tirsdag, er vinderen allerede fundet, men det lader vi som om vi ikke ved endnu)

Første band jeg så på scenen var de Aarhusianske drenge fra KÖÖD som med dansk trap´n´pop hip hop byder på drengerøvsfraser og bund bas. De har en stil som Ukendt Kunstner møder Citybois og det er noget publikum vil have. I hvert fald er publikum mødt talstærkt op og synger med på sange som Min X fra albummet Ting.

 

 

KÖÖD gav en lektion i Lågsus-genren på @smukfest .. Drengene fra Aarhus havde god opbakning. ca. 20 min fra hjembyen.

Et opslag delt af Brian Virenfeldt Hansen (@musikbloggerdk) den

Endnu en lyd som er oppe i tiden er næste artist. Hans navn er Marcus Gordon. Signet på Sony og ude med 2 singler ved navn Byen og Min Ting. Endnu engang må jeg trække Ukendt Kunstner-kortet og sige produktionerne minder lidt om duoen, men live byder Marcus Gordon ind med en dyb røst som til tider kan virke for mudret til live-produktionerne. På scenen er han sprudlende og prøver at få publikum med, men vokalmæssigt trænger hele setuppet (til denne koncert) at blive rykket fra hinanden og lavet om på enkelte toner, da Marcus´ vokal nemt flyder sammen keys og effecter, så det er svært at høre vokalen. Flere steder ramte han en god vibe, som fik den solrige dag til at vare for evigt i et splitsekund.

Fra R´n´B-toner til rock a la Peppermint B. Noget flower power blev drysset på scenen og Hr. Westmark entrede scenen med band. Fra start fik publikum New To Me over i den græske hyldest til Venus De Milo (Afrodite fra Melos) som hylder kærligheden (på Kærligheden). Forsangeren, kendt fra The Blue Van, Steffen Westmark står med stramme bukser og rock attitude på scenen foran ungdommens smuklinger mens solen skinner ned over Live Camp´s lille scene. Fra scenen proklamerer han at der nu kommer en helt ny sang og publikummet i dag er de første til at opleve den. Hermed afsluttede bandet med Scissors and Glue og har nu også lagt billet i puljen til at spille på Bøgescenerne.

Københavnske Casper Milton har taget turen fra Sjælland til det jyske Skanderborg for at spille på Smukfest´s opvarmningsscene Live Camp. Det er ærligt pop med en sangers grublende synspunkter lagt på guitar og bundsolide trommer. Første sang med kor-intro hedder Flaskelir og har et par år på bagen, herefter en hyldest til København på sangen #KBH med endnu en omgang fuldvoksne trommer som giver god pondus bag bandet. Casper har lavet flere features med andre artister, hvor bl.a. den unge sangerinde Maria Sejer var med på sangen Hvis Du Tør, men denne koncert var mere urban da rapperen Mund De Carlo gæstede scenen på sangen Fuld Af Krudt. Det hurtige flow fra Mund De Carlo og det bløde pop fra Casper Milton skabte en fin sommerlig koncertoplevelse ved søen.

Saint Best har med sin synth-pop og vokal af Christian Bonne, en lyd som bærer dig henover byens røg og larm, ud på de større vidder hvor stranden og sommersolen får udsyn så langt øjet rækker. Med sangen Pacific Girls bragede bandet igennem fra scenens kant hvor synth, effect og keys nu er hovedingrediensen i bandets lyd. Storhittet må siges at være Vincent Bowman som er ét af bandets mere succesfulde udgivelser og selvfølgelig var denne også at finde på setlisten, som også indeholdte den beatprægede The Save og In The Morning. Har du fået set interviewet med Saint Best inden koncerten?

Flere spillede også på Live Camp´s sidste dag, hvor bl.a. Total Hip Replacement fik de nypudsede dansesko til at gløde foran scenen. Med reggae og ska´rytmer, gav bandet på hele 9  medlemmer alt hvad deres instrumenter kunne holde. Hvilket også skulle vise sig at give pote, da de vandt Tak Rock Prisen og spiller i P3 Teltet på Fredag kl. 12.  Og så skal vi til vinderen af Live Camp.

Ericka Jane, som spillede Søndag kl. 23.00, fik dommernes stemmer og spiller på Onsdag når Bøgescenerne skal åbnes. Tillykke herfra.