Son Of Caesar - Nothing Is What It Was

Efter udgivelsen af debutalbummet Winter Came And Went i 2013, har der været en lang stille periode fra Son Of Caesar med det borgerlige navn Peter Nørgaard Mathiasen. Oprindeligt fra nordfyn, men nu bosiddende syd for Aarhus.  Med singler som She Was A Girl Selling Gramophones og Die On A Friday, kunne man fornemme lidt af det nye albums stemning inden udgivelsen Fredag d. 13 april 2018. Albummet har fået navnet Nothing Is What It Was og udgives på Celebration Records.

Hvor debutalbummet havde et mere solidt underbygget fundament, så er der mere luft mellem sangene på Nothing Is What Is Was.  Fra den korte intro Against The Ground med kun guitar og vokal til den orkesterbaserede Here We Go Again, er der et spænd fra den rolige, eftertænksomme songwriter-stil til uptempo-numrene, hvor hele bandet får lov at være med. Et spænd som giver både ro i sindet og får pulsen til at stige.

Endnu en eftertænksom sjæler er at finde på All I Remember som med vokal-intro og små breaks tager stemningen helt ned i sjæler-niveau inden Sally Johnson sparker lidt gang i kroppen igen, med en ægte runaway-sang om pigen der ville stikke af hjemmefra og senere rygter fortæller hun blev fundet alene i en husvogn, død. ”They found her fake ID in a bag of LSD”. Det er lidt makabert, men også lidt underholdende at følge lidt med i tekstuniversets små finurligheder indviklinger samtidig med både kokain, LSD og Rohypnol (Roofies) bliver en del af konteksten i de forskellige historier som åbenbarer sig. Det er ærlighed pakket ind i et letforståeligt univers.

På vinyl-udgaven af albummet kan man læse teksten Are We Who We Were Before. En sætning skrevet på en blank hvid overflade og intet andet. Med sætningen kan man mærke at bagmanden i Son Of Caesar har taget sig tid til at tænke hele sin verden igennem og giver sin undren frit spil på pladens 10 sange. Sangene giver masser af tid til eftertænksomhed, men også handling ud fra det sted man står. Pladen er i den kategori hvor man, hvis man står et bestemt sted i livet, bliver ramt som et højhastigheds tog. Mens det for andre tager lidt mere tid.

MUSIKBLOGGER.DK anbefaler: Here We Go Again, She Was A Girl Selling Gramophones, Sally Johnson

Dato: 13 april 2018
Genre: Alternativ pop / songwriter
Format: Digital, Vinyl, CD