Jonas Wentzel (Foto: Janne Wentzel]

Songwriters Battle-vinder 2014: Jonas Wentzel

Jonas Wentzel (Foto: Janne Wentzel]

Jonas Wentzel stillede op i Band Battle 2014, i Songwriter-kategorien. Han gjorde sig bemærket ved at bruge guitaren på en anden måde end den traditionelle, nemlig som “bongo-guitar”. 

Hvornår stiftede du bekendtskab med Band Battle på Skråen, for første gang?

Jeg havde flere venner , der tidligere havde deltaget, og som havde gjort mig opmærksom på konkurrencen. Jeg var inde og se det et par gange årene, før jeg selv deltog, og jeg syntes, det var en meget fed måde både at opleve ny musik på, men også en fed mulighed for ukendte kunstnere at få deres musik ud.

Hvad var dine forventninger, da du tilmeldte dig, og hvordan kom du med i konkurrencen?

Jeg ville gerne starte min egen musiske karriere, så jeg så det som en mulighed for at komme ind i miljøet og møde en masse mennesker i musikbranchen og på den måde få kickstartet hele processen. Så tænkte jeg, at det egentlig ville være fedt at få lagt noget musik op på nettet, sådan at folk kunne gå ind og høre det, og man på den måde kunne få respons på det, man lavede. Desuden ville jeg kunne sende linket til Band Battle og håbe på det bedste. Jeg fik derfor hjælp gennem Station 10 til at få lavet noget, jeg kunne lægge op. Det sendte jeg ind og fik derefter en mail om, at jeg var kommet videre.

Hvad synes du om begrebet Band Battle og hele musikkonkurrencen?

Jeg synes, at det er en rigtig god mulighed for musikere til at udvide deres netværk og få nogle fede jobs. Skråen er et perfekt spillested, og Band Battle-koncerterne er gode, fordi man får meget respons på det, man laver. Det er også en virkelig god mulighed for at åbne musikbranchens øjne for ens musik. Band Battle lægger meget opmærksomhed på splinternye og lovende artister og giver dem den opmærksomhed og respekt, de fortjener, hvilket jeg synes er mega fedt.

Har du lært noget igennem Band Battle-forløbet?

Man lærer meget generelt ved at være i musikbranchen, og jeg synes, Band Battle har været en god vej for mig ind i det miljø. Konkurrencen gav mig noget bekræftelse i det, jeg laver og gav min musiske karriere et skub.

Har du fået noget ud af at deltage i Band Battle?

Som sagt har konkurrencen fået mig ind i miljøet og givet mig et boost både på det musiske og det karrieremæssige plan. Jeg fik ekstremt meget ud af selve koncerterne, men også hele forløbet. Bare det at være i miljøet er en meget lærerig oplevelse.

Hvordan var det at vinde Band Battle og spille for flere hundrede på Skråens store scene?

Det var super fedt, at ens musik blev modtaget så godt, og at så mange var der og lyttede til det, det er jo en ekstremt fed følelse. Det føles jo vildt godt, når nogen synes, at det man bruger al sin tid på, er fedt, og når der så er så mange på samme sted, og man spiller på en god scene, så bliver det jo ikke meget bedre. 

Har du nogen tips/tricks til kommende Band Battle-aspiranter?

Jeg tror, alle skal gøre det lidt på deres egen måde, men hvis jeg skulle komme med tip, så synes jeg, man skal se Band Battle meget mere som et forløb end en konkurrence. Der er rigtig mange branchefolk til stede, og ikke alle har samme smag, så selvom man ikke vinder, så betyder det bestemt ikke, at man ikke er lige så god. Lige meget hvad, så lærer man af at være med  – og det er en super god oplevelse.