Sonja Hald - Klæk!
Sonja Hald - Klæk!
Sonja Hald – Klæk!

Det aarhusianske band Sonja Hald, med den karismatiske og varme forsanger Jonas Dahl i front, tager endnu engang bladet fra munden og udgiver albummet Klæk! d. 25 feb. 2017. Det finurlige tekstunivers er endnu engang omdrejningspunkt i et genre-show mellem rock, folk og pop.

Kaskaderne er et af de første sange som giver genlyd med mange gode intro-hooks a la ..han er en lille mis der hvæser.. og han er en kold finansminister.. samt en ordentlig rockspade-solo i slutningen. Dog går det mere stille for sig i Rosalindes Hjerte som med mere føling, end finurlige og morsomme tekster, tager dig igennem et hjertetungt univers, mens synspunktet fra start måske virker mere overfladisk. 

Sonja Hald har mange venner i musikbranchen, hvor bl.a. releasefesten på Voxhall havde besøg af TV-2´s frontmand Steffen Brandt, Telestjernen, Laura Mo og Dorthe Gerlach. Det samme gælder albummet som i den skønne Sukkerelefanter har nordjyske Laura Mo med på vokal og i forening med Jonas Dahl synger de den stille popvise, mens der går mere rock i den på sangen De Sidste med endnu en duo-vokal, nemlig Johan Olsen fra Magtens Korridorer.

Albummet Klæk! fra Sonja Hald har lidt af det hele. Det satiriske udtryk, fantastiske tekster, sjove hooklines, varme følelser og endda ganske samfunds-kritiske holdninger. Sange som kan anbefales er Kaskaderne, den TV-2-lignende Slipsedrenge og den skønne Sukkerelefanter samt Rosalindes Hjerte. I skøn forening samler albummet sig hele 5 stjerner ud af 6.