Sonja Hald - Vækstplanen

Sonja Hald – Vækstplanen

Sonja Hald - Vækstplanen

Med masser af airplay på P6 Beat, nyt album, vinder af Karrierekanonen 2015 samt kommende koncerter på Vig Festival, Nibe Festival, Samsø Festival, SmukFest m.fl., tegner 2015 sig til at blive et fantastisk år for de fem granvokse mænd i Sonja Hald.

Debutalbummet hedder Vækstplanen og er en opsang til det danske kongerige. Forsanger Jonas Dahl jonglerer med ordene og ordsproget, på et finurligt dansksproget album med sange som Du Ka´ Dø Af Det Der, Line Kolding og Vækstplanen.

Du Ka´ Dø Af Det Der er min kendingsmelodi fra mit første møde med bandet, der tog mig med storm tilbage i 2013, i en baggård i Aarhus.  Dengang havde bandet sikkert ingen anelse om hvor de vil være i dag og hvad de kunne have opnået på så kort tid.

Lysten til at flytte til Mariager Fjord bliver kun større ved at lytte sangen med samme navn, Mariager Fjord. En sang med afstikkere i en mere rockede genre samt en uptempo Jonas Dahl på vokal. Omkvædet er lige til at sluge for den folkelige musikfan med hang til danske rock-ikoner, men sammenligninger er overflødelige for et band som Sonja Hald, da lyden er deres egen.

Med guitarer, trommer, bas og banjo og humoristiske tekster, vælter bandet frem for at skabe ballade og stemningen i det løjerlige kongerige. I sange som Pipfugl får banjo-spilleren Ole Holmgaard enkelte små soloer indført, mens forsanger Jonas Dahl både kan synge uptempo i bedste Sonja Hald-stil samt det nedpillede og nøgne i sange som Uanset Navn, hvor kun guitar og trommer udgør instrumenteringen.

Endnu et tvist findes på Dit Århundrede. Electro-rock-introen fortæller om flere ubeskrevet blade i bandet. Banjoens sammenspil, Jonas´ vokal og et lækkert beat med et catchy elektrisk guitar-riff.

Hvis du ikke har plads til 5 granvoksne mænd, med synonym af en velproportioneret dame, i din pladesamling, hvad skal du så med en samling? Live er bandet en fest, uden sammenligning, og vil kunne fungere på ethvert festival-setup denne sommer.  Får i muligheden, så tag endelig forbi og oplev dette danske håb.