Sound Of Shiva

Rocktrio fra København, Sound Of Shiva, udgav tidligere på året et minialbum, Spring Tapes. Pladen indeholder 7 engelsksproget sange om frustrationer, kærlighed samt politiske budskaber.

Sound Of Shiva proklamerer en ny lyd som de beskriver således; Bandet fik stjålet alt deres udstyr under et indbrud i deres øvelokale, og mens bandet kæmpede med forsikringsselskabet, lånte de instrumenter fra nær og fjern. De uvante omstændigheder medførte en ny lyd, og de frustrationer, der havde lagt en dæmper på kreativiteten, blev nu en del af det musikalske udtryk, som er blevet foreviget under en åben indspilningsproces i Vibe Factory studiet i Københavns Nordvest kvarter.

Balladen Won´t Give Up er en ballade hvor vokalen bliver fulgt op af et flot strygerarrangement og assisteres af klaver. Sangen kan til tider blive fanget i et svagt øjeblik af Nightwish-tendenser i en mandelig udgave.  Som stor kontrast til Won´t Give Up, kan sangen Feel The Love med de elektriske guitarer og samt vokalen, kategoriserer i den hårde ende med fangarme hen imod hård rock og metal. Omkvædet er en sand Disturbed-reference hvor mine tanker henledes til Down With The Sickness i en udgave hvor Sound Of Shiva holder deres egen lyd ved lige.

Men nok om referencer til metal-genren for bandet holder ganske sikkert fast i deres alternative rockrødder og kan med længerevarende glimt se en blød side i deres tekster og musik. Specielt ved brug af både strygere, klaver og mundharmonika. F.eks. i Hymn Of Freedom hvor mundharmonikaen har fået plads i et ellers frustreret guitar univers.

Spring Tapes er et flot komponeret minialbum med masser af plads til at få aggressionerne ud og kærligheden ind. Skulle dit udstyr blive stjålet (gud forbyde det) eller skulle verdenen bare gå imod dig, så kender Sound Of Shiva følelsen. De lavede et album ud af det.