Dansk spot på Northern Winter Beat 2016

Emma Acs - northern Winter Beat 2016 [Foto: Lasse Dearman]
Emma Acs - northern Winter Beat 2016 [Foto: Lasse Dearman]
Emma Acs – Northern Winter Beat 2016 [Foto: Lasse Dearman]

Northern Winter Beat: ”en musikfestival, der vil fylde Aalborg med lys og varme i en kold og mørk tid”. Sådan lyder mantraet fra holdet bag festivalen som består af respræsentanter fra Aalborgs spillesteder Skråen, Studenterhuset, Huset og 1000Fryd samt Aalborg Events.

Siden 2013 er der blevet præsenteret spændende udenlandske bands og aktuelle danske bands som f.eks. Blaue Blume, The Minds Of 99, Get Your Gun og WhoMadeWho.  2015 er festivalens fjerde leveår og der er allerede blevet offentliggjort mere end 20 acts. Blandt de 20 navne finder man også danske navne som vi kan glæde os til at se i Aalborg d. 28 – 30 januar 2016.

EXEC
Troels Abrahamsen, fra VETO, har netop udgivet singlen The Explanatory Gap under navnet EXEC. Stilen er organisk med klaveret og vokalen som omdrejningspunkt. I februar 2016 udgives første album fra EXEC, The Limber Real , på Tambourhinoceros. Smagsprøverne indikerer en følelsesladet og intens aften i Aalborg, når han besøger Nothern Winter Beat.

ELEVATORFØRER
Aarhusianske Elevatorfører besøger Aalborg med deres psykedeliske rockmusik. Med inspirationer fra Røde Mor, og en lighed med Spids Nøgenhat, kan man forvente en aften i 60/70ernes smadderrock tegn.

KASPER SPEZ
Fra freestyle-rap til dybsindige tekster. Kasper Spez er booket til en koncert i Nordens Paris, Aalborg, på festivalen anno 2016. Vi kan forvente at blive rykket rundt i manegen af ord og punchlines med smæk på. Albummet ”Logi” fra Kasper Spez har, efter sigende, skabt pæne ringe i vandet.

PONYBLOD
Tue Track og Khal Allan er duoen bag Ponyblod. Et samarbejde som kun var for sjov, men endte med at skabe et navn. Det selvbetitlede album Ponyblod blev udgivet i 2013 og huskes stadig den dag idag. Det er old school hip hop med lækre beats.

BISSE
Sangskriveren bag Spillemændende, Thorbjørn Radisch, har skabt det dansksprogede projekt Bisse sammen med producer Jens Benz og musikerne Adi Zukanovic, Lars Pilgaard og Bjørn Heebøll.

EMMA ACS & THE INBRED FAMILY
Den nye album “Give In To Whatever” er netop landet på diverse streamingtjenester samt vinyl. Bag udgivelsen er den danske sangerinde Emma Acs som med sin drømmende lille pige vokal lever en fed sound. Med sig på festivalen har hun sit faste backingband The Inbred Family.

KENTAUR
Neo-soul kaldes genren med inspirationer fra 70/80erne. Danske Kentaur har allerede fået pæn opmærksomhed og nu kan det aalborgensiske folk opleve hvorfor, når forsanger Marc og band besøger festivalen i 2016.

 

Læs meget mere på festivalens hjemmeside: www.winterbeat.dk
Der vil komme flere navne løbende. 

 Du kan se anmeldelser fra festivalen i 2015 og 2014