IAMJJ SPOT Festival 2016

SPOT16: Fredagen handlede om budding, hip hop og dyb vokal.

Endnu engang bød SPOT festival i Aarhus på fantastiske koncerter, vilde oplevelser og networking en masse, da musikprogrammet overtog tid og sted fra Fredag d. 29 april til søndag d. 1 maj.

Musikblogger.dk var selvfølgelig repræsenteret og kan her berette om et overdådig musikmekka af dimensioner, hvor både den soulede hip hop, vildeste techno og melodisk rock, var at finde blandt festivalen store line-up af danske og udenlandske kunstnere.

Danni Toma, Filuren, Musikhuset

Den lokale aalborgdreng, Danni Toma, bød på lækker soulede hip hop med en backing-dj og guitarist i Filuren i Musikhuset Aarhus. I mørket stiller Danni sig forrest på scenen, til tonerne af beat og bas udspringer et energisk flow gemt i et tilbagelænet univers. Med sange som Det Smukke Ved At Styrtdykke , fra albummet med de lange titler, Grå, kan publikum komme en tur ind bag facaden på den unge jyske rapper, som foruden album Grå, kan bryste sig af udgivelsen af debutalbummet Rige Mænds Jakkesæt samt albummet Kvinde.

Setlisten kunne også byde på Tiden Venter På Ingen Mand med det omfangsrige beat som trækker i mellemgulvet, mens Danni Toma energisk føler sig frem i mørket. Bag sig har rapperen en sublim guitarist Felix, som med en nydelig solo træder frem i lyset, mens producer Noodle styrer lydtæppet fra sit udstyr.

IAMJJ, Store Sal, Musikhuset

Den københavnske sangskriver IAMJJ gav forrygende koncert i Store Sal under SPOT 16. Med kun én single udgivet, Bloody Future, kunne man ikke forvente ret meget, men rygtet må have bredt sig som en steppebrand, da Store Sal blev fyldt anstændigt ud. På trods af en noget komisk entré, hvor medlemmerne i bandet nærmest indtog positionerne på scenen i slowmotion, fangede det mørke og dystre aspekt i musikken med den dybe vokal ret hurtigt. Med sange, som endnu ikke er udgivet, kunne salen opleve en lettere aggressiv og nedtonet IAMJJ, hvor Lion Of The Beast og China huskes bedst ud af settet. Desuden leges der en del med genre, hvor rock, country og folk kunne mærkes i sangen Under The Bridge (?). Trommeslageren denne aften var tight, med en udstråling der kunne fange fra de bagerste rækker. Vekslen mellem forsangerens dybe vokaltoner ud i en lettere britisk rockattitude og tilbage igen, karakteriserer den spændvidde IAMJJ arbejder med og giver endnu mere forventning til kommende udgivelser.

 

Maja Og De Sarte Sjæle, Godsbanen

Med flere gennemlytninger af albummet med samme navn, Maja Og De Sarte Sjæle, gik jeg med høje forventninger ind til koncerten med gruppen fra Sønderjylland. Med en noget usikker intro i singlen Tøndervej, virkede det mest som om at aftenens line-up hellere ville gemme sig bagerst i lokalet end at optræde for det fremmødte publikum. Maja Og De sarte Sjæle er sød drømmepop, med en lækker vokal og melodiske guitartoner, hvilket også var tilfældet denne aften på Godsbanen. Dog manglede jeg en fremtrædende vokal i hitsingler som Lille Turtledue, Det her Liv og Uden Dig. Bandet på scenen gjorde mig forbløffet. Forbløffet i den henseende at hele 6 musikere på en scene, kunne vær så stille og sarte.

Heldigvis kom der lidt mere power på både vokal, trommer og guitar i sangen Det Gør Nas, hvor jeg endelig kunne mærke potentialet i den sønderjyske duo. Lidt mere power, så lydsiden ikke er mere skrøbelig end højst nødvendigt, så vil jeg mene Maja Og De Sarte Sjæle nok skal få flere vellykkede koncerter.  

 Husk du kan altid følge med via bloggens Instagram her.

Nyd desuden et lille klip fra Alex Vargas fuldstændig proppet koncert i Store Sal.