Aarhus danner denne weekend ramme om Spot Festival, hvor en blanding af branche og publikum ramler sammen til et tag-selv bord med musikken i fokus. 

Hjalmer, Lille Sal

 Dagens første koncert skulle vise sig at være en interessant, og dog, kedelig en af slagsen. Hjalmer, med efternavnet Larsen, bød velkommen i Lille Sal i Musikhuset. Med band stod Hjalmer i front og sang på dansk.

Med kun 2 singler ude har den unge sanger fanget interessen på radio, medier og blogs hvor bl.a. Hjem Til En Anden er udgivet med lyrikvideo. Interessen var også at spore i Lille Sal som var nogenlunde fyldt. På scenen fik man også andensinglen Marie og den nye kommende single, Hvis Du Går, som gav fin respons. Men at fange publikums interesse under en hel koncert, skal måske være ét af Hjalmers fokuspunkter for fremtidige koncerter.

Ilang, Rytmisk sal
Den dansk/grønlandske sanger Ilang aka Ilanguaq David Lumholt gav en flot opvisning i Rytmisk sal. At han besidder en nydelig vokal, er ikke at tage fejl af. Men at han også besidder velproportionerede nosser, viste han ved at entrere scenen og bede publikum synge med fra første færd. Det kunne have endt galt, men lykkedes ganske godt for den soulede popsanger som bl.a. har hittet med sange som Miss Daisy og Nothing. Vokalen er god, sangene virkede på scenen og blandt publikum samt var lyset til UG. Spændende opvisning fra Ilang.

 

Benal, Store Sal
Mens hundredevis stod i kø til Gulddreng-special (Naked) i Lille sal, gav Benal en pumpede opvisning i at fylde Store Sal. Scenen var tæt på tom, udover at rumme Benjamin og Albert og et virvar af funklende lys og laser. Den seneste single Babelfisk var selvfølgelig at finde på setlisten som også bød på Sprog ft. Katinka. (Uden Katinka, som gav et par numre inde ved siden af i Lille Sal) og Hånd i Hånd. Selvom pulsen var høj og publikum var med, så emmede koncerten af småfejl som bl.a skinnende igennem på lyset som først skiftede i et mærkeligt tempo og slukkede på underlige tidspunkter.Dog ganske godt reddet af en bølgende laser. Store sal var omdannet til et kæmpe diskotek, dog aldrig helt oppe at ramme klimaks.

Moses:Andreas, SCC
En meget glad forsanger stod i SCC foran en flot forsamling, hvilket var grunden til forsangerens positivitet. Stille og roligt har det taget fart for duoen i M:A som skinner igennem på scenen med forsangerens farverige hårpragt i trimmet udgave og den dansende anden halvdel Moses i baggrunden. Med sange som Juveler og seneste, Gazeller, tog M:A hurtig rotation på flere radiofrekvenser. Denne aften bød også på Tryghed er Støj og Mere End Det Her, hvor Andreas vokal tager flere drejninger op i falset, som det er kendetegnet ved duoens poppede univers. En flot koncert som desuden blev toppet med sølvkonfetti.

 

Et opslag delt af Brian Virenfeldt (@musikbloggerdk) den

Noréll, SCC
Med singler som The Great Escape, Toxic Love og Damage Done viser trioen i Noréll en spændende blanding af diskoteks rytmer, synth og vokal. Forsangerinden Maríe Louise’s nasale og karismatiske vokal er ét af trioens største forcer foruden flotte produktioner og dette skulle stå sin prøve på Spot17. Det gik også forrygende fra starten med Toxic Love og The Great Escape, hvor en ganske køn Maríe Louise fangede fra første færd, men som tiden skred frem kom den flade fornemmelse krybende. Selvom Noréll’s univers skriger af stemning og ikke mindst flot lysshow, så blev koncerten mere stillestående og mindre klimakssøgende hen af slutningen. Efter Damage Done, gik jeg derfra med en følelse af at have forventet mere end hvad jeg var vidne til.

 

Husk at du altid kan følge med på Instagram