Kihla, Skråen by Night kl. 22.30 d. 20 april 2018

Med et Spinn-up legat til en værdi af 20.000 kr. og en kommende SPOT-koncert, har Shakila Mirembe fra Aalborg, under navnet KIHLA, allerede et vist pres på sine skuldre. Officielt er singlen Breathe You In det eneste bevis fra den unge sangerinde på diverse streamingtjenester og derfor var det også svært for undertegnede at forberede sig til koncerten på Skråen.

KIHLA var booket til Skråen By Night, på det nordjyske spillested Skråen. En aftenkoncert lige efter bandet Turboweekend som havde udsolgt i salen.  På 1 sal, i et aflangt lokale med borde og stole og levende stearinlys, skulle KIHLA for første gang optræde for et publikum på Skråen.

Scenen bag Shakila var tom. Det eneste på scenen var faktisk kun sangerinden og en mikrofon. Egentlig skal der heller ikke så meget til, men det kræver meget af sangerinden for at holde fokus, på publikum og hende selv. Sange som Tender Love skulle være én af sangene som præsenterer projektet.  En nydelig popsang med et blødt og bundfældigt beat i R´n´B-stil. Et beat som afvikles direkte fra lydpulten og derfor var aftenen et set, som var blevet udviklet hjemmefra. Flere steder kunne jeg godt have brugt en cool DJ, som bare lige brød scenebilledet og måske kun trykkede play/stop på de forskellige tracks. Noget interaktion mellem sangerinden og et andet individ på scenen manglede.

At settet var ét langt set gjorde heller ikke plads til meget snak mellem numrene. Hvilket også var fint, for Shakila´s nærvær mellem sangene kunne godt trænes en smule og forbedres forhåbentlig som koncerterne bliver flere og flere.

Med sange som den urbane og Beyonce-inspireret Only U med både poppede melodier og melodisk sang, samt singlen Breathe You In blev loungen rystet godt igennem, mens Shakila med en nærmest sød og naiv-udstråling sang med stort fokus ud i rummet.  At vennerne var blandt publikum, kunne også hurtigt registreres da sangerinden tit, imellem sangene, fnisende og lillepige-agtigt lige sagde ”Hej Hej,.. godt at se jer”.

Settet var kort. Men indtrykket intakt og for det meste stabilt. Produktionerne trænger til noget mere erfaring, men hele oplevelsen ligger på den gode side. Jeg glæder mig til at se hvad sangerinden har planlagt til koncerten på SPOT festival i Aarhus d. 11 maj kl. 21.30 ved Godsbanen.

Dato:  20 april 2018
Genre: Pop/RnB/electro
Lokation: Skråen, Skråen By Night