SPOT18: Overbevisende og kontrastfyldt koncert i SCC ★★★★☆☆

IAMJJ, SCC, SPOT Festival 2018 (Foto: Helle Arensbak)

IAMJJ, SCC, SPOT Festival 2018 (Foto: Helle Arensbak)

Endnu engang byder SPOT festival til koncerter i Aarhus midte. Dobbeltscenerne i Scandinavian Congress Center var vendt og stod nu på tværs af hallen, i forhold til sidste år. Røgen vælter ud over scenens kant og der er gjort plads til siddepladser i bunden. Luften er sitrende under de tusindvis af slukkede pærer i loftet, som ikke benyttes denne aften.  På scenen venter man IAMJJ med den unge frontmand Jakob. Et forholdsvis nyt band som i år kunne sende debutpladen på gaden. Bloody Future er navnet på singlen, som senere skulle navngive hele albummet fra den københavnske sanger Jakob med alias IAMJJ.

Klokken er netop passeret 17.30 og bandet entrerer scenen til en smule afdæmpet jubel fra publikum (sådan en jubel man oplever tidlig på aftenen, men altid forstærkes som alkoholen begynder sin indvirkning). I front står Jakob, som med ordene ”Godeftermiddag SPOT. Har i det godt?” og sangen You In My Arms,  åbner koncerten i SCC. En sang hvor guitarens forvrængning og melodiske favntag komplementerer den luftige, dog bundfældige vokal. Selvom introen virker noget forvrænget og trommerne starter helt off, så går der ikke mange sekunder før trommeslager Felix er med igen efter et par småjusteringer på trommesættet. Publikum er mødt talstærkt op, hvilket også bliver bemærket fra scenen. ”Fantastisk i er så mange” udbryder frontmanden, mens den storladne Different Kind Of Blues får lov at omslutte det lyttende publikum. Der skråles med på omkvædet, med en lille opfordring fra scenen og det lyder faktisk også godt.

Jakob startede koncerten uden sin guitar, men det er hurtigt bemærket at han virker mere selvsikker med en guitar i hånden. Allerede ved sangen Homer, mens det røde lys omfavner hele bandet og skinner igennem røgtågen, virker han stålfast og mere overbevisende på scenen iført guitaren. Noget der også smitter af på publikum, som har nemmere ved at give sig hen til den dybe Cohen-vokal. Kontrasterne i den dybe vokal og den højere sangvokal, er hvad der definerer IAMJJ og burde give ham og bandet en plads på den danske musikscene. Selv når titelsangen Bloody Future rammer det dansende hav ude foran scenen, er der allerede et genkendelsesmoment som også afkaster fællesklap blandt publikum.  

Enkelte gange drukner den dybe røst af en vokal i hele produktionen, hvilket specielt var iørefaldende i starten af koncerten, men som koncerten skred frem fik man noget nemmere ved at skelne dybden af Jakob mod det velspillende band. Et velrenommeret band som med livebesætningen tæller Felix Ewert, Lasse Ziegler, Uffe Dalskov og Christian Alex Petersen. Koncerterne på SPOT er normeret til 35 min, hvilket for nogle bands kan være for lang tid, men i dette tilfælde alt for lidt tid. Koncerten synes at være for hurtig færdig. Det er et tegn på god underholdning og en koncert som tiltalte det fremmødte publikum. IAMJJ leverede en overbevisende optræden.

Nedenstående galleri er copyright af fotograf Helle Arensbak. 

Du kan altid følge med på Instagram #virenfeldthansen

 

Et opslag delt af MUSIKBLOGGER.DK (@virenfeldthansen) den