Stöj Snak – Songs About Beliefs

En ny genre har set dagens lys i Danmark, screamer-songwriter. Den bliver praktiseret af den hyper-produktive Niels Højgaard Sørensen. Niels har i april 2012 udgivet debutpladen ”Planned Obsolence
Under navnet Stöj Snak har han nu udgivet pladen ”Songs About Beliefs” som er en kompromisløs blanding af melodisk folk og punk. Niels er også en del af undergrundsbandet Mighty Midgets som har spillet rundt omkring i Europa og bl.a i Rusland.

Nu prøver Niels kræfter med sit soloprojekt ”Stöj Snak” med denne nye plade. Potentiale er der skam i det, selv for en pop-dreng som jeg. Selvom vokalen henviser til screamer kan Niels stemme endda mere end dette. Det er et melodisk møde med screamer kulturen som indspiller sig her på albummet.

Pladen udkommer under det danske 5FeetUnder Records og engelsk TNS Records. Sange på det nye album er førstenummeret ”Collateral damage” der i et uptempo nummer får sparket albummet godt i gang. Med Niels på vokalen og harmonikaen, bliver det startskuddet for en fremtidig succes hos den danske screamer/songwriter. Sangen ”Great Ideas Need Landing Gear” henleder mig til datidens Sum41´s vilde fremtoning. Men hvor Sum41 er for poppet, i forhold til Stöj Snak har Niels en stil der umiskendelig ikke kan sammenlignes med så meget andet.  Det er helt hans egen stil.