Stranger The Horse – Play It On The Tannoys (roots/alternativ rock) ★★★★☆☆

Stranger The Horse - Play It On The Tannoys
Stranger The Horse - Play It On The Tannoys
Stranger The Horse – Play It On The Tannoys

Det odenseanske selskab Celebration Records har nogle spændende bands på roosteren heriblandt Death Machine, som jeg var så heldig at opleve på Huset i Kbh forleden. Læs anmeldelsen her.

Nu er der igen nyt fra et band fra pladeselskabets egne rækker. Her er det dét roots-inspirerede band Stranger The Horse fra København som varsler nyt album på gaden. Debutalbummet Exit:Cantina er et klassisk roots album med aner over i Folk, som blev udgivet tilbage i 2015.

Det nye album hedder Play It On The Tannoys, som muligvis er en reference til den britisk-skabte Tannoy-højtaler. Det nye album er mere udfarende og eksperimentelt end den foregående udgivelse, hvor hurtige trommer, synth-soloer og vokalen har fået en mere hørbar rolle. Det er på samme tid jazzet og funky, hvor bl.a. sangen Die A Nothing består af alle ovenstående elementer. Hvorimod sange som During Half Sleep og Emanuel Desperado minder mest om forrige udgivelser, har sidstnævnte alligevel et tvist med spansk guitar. Mon navnet Emanuel Desperado er en reference til hitfilmen Bjergkøbing Grand Prix, hvor den onde Ollmar får hjælp af gorillaen Emanuel Desperados til at vinde løbet? Men sangen lyder meget makaber til at skulle referere til en børnefilm. Jeg er lidt forvirret.

Noget der pludselig også fangede min opmærksomhed, var introsangen Im Am War som starter ud med en synth-intro som ikke tidligere er hørt fra bandet. Det tog mig et par sekunder, før vokalen tonede frem og kunne afsløre at det netop er Julian Falck på frontvokal og dermed også Stranger The Horse som kildede mine ører. Det er som om at Stranger The Horse har vendt et nyt blad og spicet deres sound op med mange forskellige inspirationskilder som udmønter sig på den nye plade.  En sound med mange lag og som kræver mere end én gennemlytning for at dykke ned i alle de nylige indtryk. Et minus er nok at det ikke føles som om bandet har fundet sin lyd endnu. Det lader som om bandet løbende bygger sig stærkere og stærkere på nye udgivelser, hvor det rygtes at man allerede er i gang med at tænke på næste album. 

Albummet udkommer digitalt og på vinyl d. 20 oktober 2017 på Celebration Records.

Du kan herunder lytte Back Round på Bandcamp, fra Stranger The Horse udgivelse Play It On The Tannoys.