Superscum - Blackout

Superscum – Blackout (countryrock) ★★★★☆

Superscum - Blackout

Superscum – Blackout

Aalborgensiske Superscum udgiver d. 11 november 2016 minialbummet Blackout. Lokalt er de ganske kendte med koncerter på spillesteder og festivaler i nordjylland, men nationalt mangler kvintetten lidt endnu og det kan nyeste udgivelse hjælpe med på.  

Flere af sangene på albummet oser af mandighed, råstyrke og eftertænksomhed i bl.a. country-sjæleren James Dean Days. Introen bliver hjulpet af kor og mundharmonika inden forsanger Claus Flindt varmer op til det fantastiske omkvæd hvor strofen ”..my James Dean days are over” flyder fløjlsblødt ud af munden på forsangeren. Fra dark country-sjæler til mere uptempo-sange som Rid the Notion der sparker r** i introen hver gang jeg sætter den på og koret på Carefully med sin stille intro som i et åndedrag der bliver bragt til et dristigt stop og herefter galoperer derudaf i fuld-firspring.

Devil In Me var første single-smagsprøve fra albummet Blackout og kan også findes som musikvideo, produceret af Julie Spicina. Singlen udkom bl.a. på den danske Veteranernes Dag d. 5 sep.

Referencer til udsendte soldater og krig er at finde flere steder i den, oftest, mørke og betænksomme sangskrivning da det er en stor inspirationskilde og, til tider, byrde for forsanger Claus Flindt som har været udsendt 4 gange for FN og NATOs styrker. Forsangeren tager oplevelserne til sig og benytter dette i livet og musikken.

Superscum er en sammentømret gruppe på 5 fyre, hvor skægget er groet og tatoveringer er synlige, mens følelserne kommer til udtryk i musik og tekster. Bag navnet Superscum findes Claus Flindt på vokal og guitaristerne Morten Højer Jensen og Søren Hoff, bassisten Mads Weigelt og trommeslager Brian Rasmussen. Albummet Blackout er en god gang gedigent country-rock med en flot videreførelse fra første udgivelse i 2014 med samme navn som bandet. Blackout får 4 ud af 5 stjerner for et iørefaldende album med tegn på fremgang og gode produktioner, hvor James Dean Days er min absolut favorit.

Herunder kan du se musikvideo til sangen Devil In Me af Superscum