Aura på Tinderbox, Red Stage. (Foto: Peter Kirkegaard)
Aura på Tinderbox, Red Stage. (Foto: Peter Kirkegaard)
Aura på Tinderbox, Red Stage. (Foto: Peter Kirkegaard)

Midt på scenen, kaldet Red Stage, med de røde søjler står et hvidt trommesæt og mere anonymt ved siden af står et keyboard. Scenen er simpelt opstillet til den næste artist, den unge Aura (Maria Louise Joensen) som hittede tilbage i 2009 (Columbine 2008) og 2012 (Before The Dinosaurs 2011), hvor hun bl.a. vandt Årets kvindelige danske kunstner begge år. Siden har det gået stille for sig, mens kun én single Love Somebody netop er blevet udgivet.

At spille på en kæmpe scene som Red Stage på Tinderbox må være stort for den unge sangerinde som med det fysiske setup ikke prøvede at fylde tomrummet med instrumenter, men gav sig i kast med at fylde hele festivalpladsen med vokal akkompagneret af guitar og keys. Aura er desuden matchende trommesættet med store dreadlocks i farverne hvid, lyserødt og blåt.

Friends, fra albummet Before The Dinosaurs (2011), var ét af de første walking down memory lane fra sangerinden hvorefter nutiden blev en realitet med den moderne og ret catchy Love Somebody inden Aura tog os langt længere tilbage til 2008-albummet, Columbine. Her kunne vi nyde selskabet med Aura på guitar og sangen Picture Of The Moon.  For år tilbage rejste Aura en del rundt på tour, mens daværende kæreste blev ”efterladt” derhjemme og det er sangen In Love With The World bl.a. skrevet ud fra.

På scenen er hun både skrøbelig, men også en stærk kvinde som tør vise følelser som de er og følelserne synes også at påvirke Aura, hvor flere udbrud fra scenen rammer det lyttende publikum. Kender man Aura, ved man at det kan blive lidt hippie-agtigt og de skøre indfald var da også at høre, mens enkelte historier blev fortalt. ”En dag kom jeg gående på gaden og en stor, fed mand råbte ARE YOU FOR SALE..”. Efter denne episode tog Aura hjem for at fundere lidt over dette og har efterfølgende skrevet om det i sangen Are You For Sale, hvor de skøre indfald som ”skrig” pifter koncerten lidt op. Desværre har sangerinden ikke helt fat i alle publikum mens sange som Song For Sophie og Recipe bliver præsenteret. Sidstnævnte har bl.a. ukulele og synth/keys som et ekstra pift. På scenen er Aura ganske begejstret, men all round ligner det ikke at publikum har den samme følelse. Dog rammer hun plet med sange som den tempofyldte  I Will Love You Monday (365) samt hittet Geronimo, hvor publikum gladelig sang med på introen.  

Efter en brat afslutning med følge af at gå af scenen, kom sangerinden på scenen igen for at give to ekstranumre i form af en ny single Can´t Steal med intro af piano/keys og afslutningsvis ét af de hits vi kender Aura fra, Something From Nothing.

Alt i alt en nydeligt koncert dog med forventningerne skruet for højt op for mit vedkommende. Sceneshowet var erstattet af sange fra fortiden, mens kun få glimt blev leveret med fantastisk performance. Dog har sangerinden et drive som skinner igennem. Derfor ender denne anmeldelse med 4 ud af 5 stjerner for godt håb til fremtiden for den kønne sangerinde.

Husk du kan altid følge med på instagram