The Attic Sleepers udgiver debutalbummet Transit

 

The Attic Sleepers udgiver debutalbummet Transit
The Attic Sleepers udgiver debutalbummet Transit

The Attic Sleepers debutplade Transit er en dragende fortælling som på overfladen virker som idyl og fantastiske lydlandskaber, men lige under overfladen er der alligevel noget som ulmer og skaber uro.

Den københavnske duo Mathias og Matias sanser melankoliens dybe afgrund mere end nogen anden og med deres folkede guitar-univers, rammer de den melodiske lune så det næsten driver af én. Første-singlen Leopard fra albummet ramte allerede streamingtjenesterne tilbage i starten af året, nu er anden singlen Berlin lige fulgt med.  Sangen Berlin har en helt speciel plads i duoens hjerte, da den tyske by har været deres get-away, eller nærmer hide-out. En oplevelse som gav stor inspiration til det kommende album Transit.

Af sange kan bl.a. nævnes den fantastiske guitar-ekko intro i Pinball. Med det navn havde jeg forventet et mere elektronisk udtryk, men håndspillet guitar er selvfølgelig også mere i tråd med duoens udtryk. Det giver et varmt udtryk, selv når blæserne basunerer dejlige dybe toner kan man næsten mærke knitren i ilden, mens varmen stiger fra gulv til hoved.

Mathias Barfod Boll and Matias Knigge Laursen er garant for skønne toner og et levende univers som dog aldrig rodfæster sig ordentlig. Uroen gemmer sig et sted under overfladen. Som den sirene-agtige udgang i slutningen af When The Moon, der forstyrrer lydbilledet og fik mig til at kigge forvirret rundt på min aftentur i Aalborg under første lytning. Men heldigvis er det overvejende blide toner som rammer radaren og giver 4 lysende stjerner for duoens debut.

Lyt til The Attic Sleeper´s single, Berlin, herunder