Det tredie album fra de danske countryrockere The Consolation er en bundsolid manifestation på bare 10 numre. Albummet Astoria og titelsangen af samme navn, opkaldt efter byen fra hitfilmen The Goonies, har en reference til forsanger Nis Gaarde´s egen barndomsby og barndom-venners leg.

Do you recall all the games we used to play?
Do you recall? Man, it feels like yesterday

Nis Gaarde´s vokal stiger op som solen på prærien og skinner ned over hele det musikalske skønmaleri, modelleret og malet af steel guitaristen Leif Bruun , Vincent Daly på guitar, bassisten Jacob Svensson-Hahn og Sven Busck Andersen på trommer. Guitarsoloen på den skønne Montreal Morning rammer plet og forstærker et følelsesladet udtryk som også kunne mærkes på Young Love, mens omkvædet på den mere tempofaste Headstones skinner af international karakter. Samtidig er jeg helt oppe at køre over den selvsikkerhed og professionalisme Nis Gaarde’s vokal stråler af. 

Albummet Astoria byder på et gennemarbejdet lydunivers med tråde til bandets to tidligere udgivelser. Det er som om debutalbummets skarpe kanter og beskidte udtryk er blevet glattet betydeligt ud under andet album Heartland’s rockede aftryk, og en sammensmeltning har givet de skarpe kanter en mere afrundet følelse, mens det musikalske bagland har fundet en rød tråd hen mod Astoria´s komme.

Faktaboks
Udgivelse: 13 marts 2020
Pladeselskab: DME
Udgivet på streaming, CD og vinyl