Thy Music Collective overtog Way Up North i Aalborg

Way Up North, på Studenterhuset i Aalborg, er en lokal festival med bands fra hele Nordjylland. Festivalen er en to-dages festival med musik på 3 scener som i år også havde 3 konferencier. Jonny Hefty, Michael Jøden og Carsten Holm(P6 Beat). Èn på hver scene.

The Enormous Sea @ Way Up North 2016

The Enormous Sea @ Way Up North 2016

Thy Music Collective har haft vind i sejlene og samlet ulveflokken til flere spændende arrangementer. Dette år havde de erobret en hel scene på Way Up North, hvor bands i folden kunne vises frem. Første band på plakaten var The Enormous Sea i Studenterhusets sal kl. 20.30.  Første indtryk gav desværre en noget rodet affære, men som sangene skred frem kom der mere styr på timingen og tingene gav god mening. The Enormous Sea spiller 60er-vibe rock med hele den skramlet feeling en ældre vinyplade vil give lydbilledet.

Summers @ Way Up North 2016

Summers @ Way Up North 2016

Aftenen bød på endnu mere musik fra Thy Music Collective, hvor aftenens største gode overraskelse ligger hos bandet Summers.  Summers spiller en form for trip hop/electronica med masser af fed sound, beat, bas og lækker vokal. Desværre havde jeg svært ved at høre lyrikken, men hold da op en energi. Der trækkes på musikalske midler som danske S!vas til referencer som mastodonten Kanye West. Summers var klart underholdende fra ende til anden og gav grobund for at holde godt øje med kommende udgivelser, da der pt. ikke findes særlig mange informationer omkring bandet.

Magnolia Shoals gik på, efter en lille pause, i Studenterhusets sal efter Summers. Vokalen er mørk og dyb, rytmisk og stemningsmæssigt kørte det for bandet, dog med små nedslag af mudret lyd. Debutalbummet Tenants var at spore under hele koncerten, men bandet havde da også mod på at præsentere nyt materiale til årets festival.

Resten af aftenen bød også på musik fra Drengebande og sidste act i salen, Artificial Brothers som også er under Thy Music Collective regi.

Aftenen bød bl.a. også på hip hop af WOLFF, blues rock af duoen i Long Line Down og samtidig elektronisk hærgen af endnu en duo i Farveblind, som byder livemusikken ind i en ellers dj-præget verden.

Du kan finde MUSIKBLOGGER.DK på Instagram

 

The Enormous Sea er første band på scenen i salen til Way Up North #aalborg #studenterhuset #wun #theenormoussea

Et billede slået op af Brian Virenfeldt Hansen (@musikbloggerdk) den