Udengrund - Pludselig Sidder Du Her

Udengrund - Pludselig Sidder Du Her

Det danske band Udengrund, med hjemmefront omkring Silkeborg, har netop udgivet deres debut-EP på diverse streamingtjenester, vinyl og download. EP´en Pludselig Sidder Du Her er en dansk popplade med inspiration fra både blues og rock og byder på masser af charmerende lyrik og et tungt lydtæppe.

EPén består af 6 danske og velskrevet sange, med en bred tendens til at fylde godt ud i hullerne og indfange hver en lille sprække. Lydtæppet er gennemarbejdet og tungt som f.eks. på den mere støvede Deal Uden Ord, hvor både rockguitaren får lov at hvine og shine, mens vokalen får erindringer på flugt mod de gode gamle, danske rockklassikere i et moderne setup.

Første videosingle fra bandet hedder Vejen Hjem. En velproduceret sang og video som lyder som Folkeklubben med mere gods bag og kæk som Bryan Adams. Efter en kort intro møder man mundharmonikaen som også stiftes bekendtskab med op til flere gange og yder en ganske fin hovedrolle i en stemning a la gadedrenge-rock´n´blues. Sangen Trommedreng kredser om det fantastiske ved at blive stor nok til at være ude i de lune sommernætter.  Sangen er også den første til at bruge en langtrukket vokal, mens det tunge lydtæppe holder sit faste tag i bandets sound. Foruden et par nydelige guitar-akkorder, er teksten også fordybende og enkel.

Jeg tror pladen får en fantastisk feeling på vinyl, så nu er jeg også på udkig efter vinylen fra danske Udengrund på EP´en Pludselig Står Du Her. EP´en udkommer i samarbejde med Slowburn Music og Danish Music & Entertainment.

Herunder kan du opleve videosinglen Vejen Hjem fra Udenrgrund.