Vibeke Falden - Fragment I

Vibeke Falden er en aalborgensisk sangerinde med hang til elektronisk musik med en toneangiven vokal. EP´en hedder Fragment I og udgives 24 april 2015.

I et veltilrettelagt musisk univers hersker Vibekes klare vokal og toneangiver vejen for de oplyste. Der er noget dragende over vokalen, sound og image hos den aalborgensiske sangerinde. Det er farverigt og pompøst, men vildt kompakt i et stort univers. Som at finde indgangen til Paradis. 

Elektrochok er første single fra sangerinden. Her starter eventyret udi det Falden´ske univers med beats, break og synth som sammen med vokalen skinner ned fra en skyfri himmel. Der vil altid være forskellighed fra plade til live, da Vibeke selv styrer arrangementet med lyde og loops. Så det vil aldrig blive kedeligt. 

Sisyfos starter roligt, bygger op til et nyt step, en rolig passage igen som fortsætter til nyt step osv. Som at gå op af en trappe med ret lange trin. Dog virker Sisyfos mere behageligt. Det er enkelt og behageligere, men slutter brat. Herefter overtager Pil som dryppende får alt til at stå stille omkring dig. Det hele er akkompagneret af Vibekes klare betagende vokal, enkelte pianostrøg og stemning. 

Slutteligt er der Panik. En smule mere skævt, panisk og angst-fremkaldende. Med et underlag af alarmtoner, en højere tone-vokal af Vibeke og et spredt lydunivers, hvor beats kæmper om pladsen i et tomrum med masser af plads. 

Vibeke Falden udgiver EP´en Fragment I med afsæt i en større mening. Lyden skal akkompagneres af et visuelt udtryk, som er at finde til hendes officielle release i Aalborg og København. 

Officiel release fredag den 24. april fra kl. 19.30 på Byens Rum, Østre Havnegade 34 (Aalborg)

Herunder kan du se Vibeke Falden´s første single og musikvideo til Elektrochok.