Vilma, Nibe Festival 2022

Det er sangerindens første festival-koncert, og hvilken ramme at gøre dette end på den lokale festival Nibe Festival. Vilma har spillet fine opvarmningsshows for både Mads Langer og Annika Aakjær, så scenen på Den lille Fede burde være en overkommelig opgave for den vestjyske sangerinde.  Selvom det borgerlige navn er Marie Vilsbøll, så toner hendes musik altså ud som Vilma. (Hint: navn)

Musikerne kommer på scenen. Johan på Cello og Morten på guitar, mens Vilma stiller sig foran mikrofonen i front. Lige inden tændte hun en lille natbordslampe, som vi sidst i koncerten skal få en lille historie om.
Vi starter ud med sangen Vuggende, Bølgende eng? som får fine toner med på cello og Vilma´s skønne vokal, kun forpurret af nogle skrattende udfald fra udstyret samt rungende rytmer fra Jimillians koncert på Blå Scene i nærheden.

At Vilma samler inspiration i sine nære relationer og familien kan mærkes når hun præsenterer sine numre, hvor Ligesom Dig er en kærlighedserklæring til hendes mor efterfulgt af en snak om følelser med hendes far på Kun Du Ved. Begge numre er meget intime og toppet flot med en skøn vokal.

Men koncertens højdepunkt var at finde til allersidst i koncerten, hvor to små piger træder på scenen til nummeret Jeg Savner Dig Bare, Det Er Alt. Ikke nok med at sangen er skrevet om Vilma´s afdøde bedstefar, så kommer pointen også med lampen. Det er hendes bedstefars natbordslampe som har fået nyt liv på scenen med hende. Det var et rørende øjeblik for både anmelder og publikum, da pigerne kunne synge lidt med på sangen Jeg Savner Dig Bare, Det Er Alt.

At lokationen var helt hen i vejret i forhold til tempo og stemning, koncerterne på de andre scener som forpurrede helhedsbilledet og den meget tidlige koncert på dagen, kunne man næsten have forudset at der ville være konflikter derudover det lettere skrattende udstyr. Flere gange ødelagde musikken fra de andre scener det mest rørende øjeblikke. I et afsondret rum eller en meget stille skov, ville Vilma have scoret tæt på topkarakterer.  Men trodsalt klarede Vilma sig flot igennem, med et stærkt comeback baseret på skønne tilfældigheder, lader jeg mig tro. 

Setliste:
1. Vuggende, Bølgende eng?
2. Ligesom Dig
3. Kun Du Ved
4. For Dig Vil Jeg Drømme
5. Gnist
6. Stenmand
7. Som Jeg Altid Har Set Dig
8. Lysere Dage
9. Jeg Savner Dig Bare, Det Er Alt

Faktaboks
Sted: Nibe Festival 2022
Scene: Den lille Fede
Tidspunkt: Fredag 1 Juli 2022 kl. 12.30
Optælling: <- 100