Carpark North nedlagde Waterline 2018 i fremragende koncert (foto: PR)

Waterline er en én-dags rockfestival i Frederikshavn. Festivalen har eksisteret siden 2017 og bestræber sig på at tilbyde nordjyderne noget af det bedste rock man kan finde i Danmark. Waterline har i tiden bl.a. præsenteret navne som Carpark North, Magtens Korridorer, D.A.D, Go Go Berlin og Kellermensch.

De hittede tilbage i 2003 med sange som Transparent & Glasslike på debutalbummet Carpark North, som stadig står i erindringen fra fans fra dengang. Der er gået mange år, men også flere album, hvor den nyeste Hope fra 2017 skal leve op til gamle minder. Denne råkolde aften i Arena Nord stod trioen med liveband klar på scenen i Frederikshavn til årets Waterline festival. Publikum er mødt talstærkt op til en koncert der skulle vise sig at være en forløsning af flere års arbejde samt sjove stunder forsaget af et teknisk uheld.

Raise Your Head starter ballet i Frederikshavn. Den karismatiske forsanger Lau komplementerer den vilde electrorock med flyvende lyssætning og energi på scenen, med den hvide guitar svingene om sig inden Human rykker minderne tilbage til udgivelsen i 2005. Men selvom det er mere end 12 år siden, så ligger sangene stadig godt begravet og velbevaret i min bevidsthed. Hvilket jeg også tror er gældende for min egen aldersgruppe.

Rock uden electro?

Allerede fra starten var der god stemning i salen. Men pludselig bliver der stille fra scenen. Søren Balsner står og slår lidt på keyboardet.. noget er galt? Det virker ikke. Tabte vi nu electroen? Er Carpark North nu kun et rockband? Mange spørgsmåltegn flyver over hovedet på publikum.

Snart kommer svaret fra Lau på scenen. Elektronikken er gået ned. Men denne seance viser sig at blive godt for bandet, da publikum bakker op med klapsalver og opmuntrende tilråb. Pludselig bliver det til 8 minutters ren trommesolo for at holde publikum i gang, forinden havde publikum sunget fødselsdagssang for Søren Balsner som tilfældigvis havde fødselsdag. Tillykke herfra.

Endelig er hele bandet klar igen og festen fortsætter med Renegade og Burn it i sande synth-horder, inden stemningen bliver helt sentimental på den danske Håb fra albummet Hope. En oplevelse der også tog pusten fra publikum, som lige skulle bruge et sekund eller to til at overveje situationen inden klapsalverne igen lød.

Den fantastiske stemning fortsætter ..

Selv med den katastrofale svipser tidligere på koncerten, så fortsætter bandet ufortrødent med at imponere og bygge ovenpå stemningen med sange som Army Of Open Arms, Feel So Real og duetten med Stine Bramsen 32, som denne aften blev skiftet ud med den kvindelig del af publikummet (og Stine Bramsen på track). Den nye plade viser masser af potentiale med stadig tråde tilbage til gamle numre såsom Save Me From Myself fra 2008, som lyder inden 2017-albummet Hope rammer igen på When We Were Kids.

Sangen alle sikkert havde ventet på var storhittet Transparent & Glasslike og med god mening var den placeret sidst i koncerten. Så med et brag efterlod Carpark North det største og bedste aftryk i Waterline´s historie, efter min mening. En koncert med over 15 års album-anciennitet fra de fantastiske Carpark North er nu en sikker realitet.

Du kan finde billeder på Instagram og Instagram Story, når jeg er til koncerter og festivaler. Følg endelig med.

Dato: 17 marts 2018
Genre: Festival
Lokation: Arena Nord, Frederikshavn