Saveus på Waterline Festival 2018 (Foto: PR)
Saveus på Waterline Festival 2018 (Foto: PR)
Saveus på Waterline Festival 2018 (Foto: PR)

Waterline er en én-dags rockfestival i Frederikshavn. Festivalen har eksisteret siden 2017 og bestræber sig på at tilbyde nordjyderne noget af det bedste rock man kan finde i Danmark. Waterline har i tiden bl.a. præsenteret navne som Carpark North, Magtens Korridorer, D.A.D, Go Go Berlin og Kellermensch.

Første band på scenen var Saveus med forsanger Martin Hedegaard i front. Gruppen har fået den nådesløse opgave at skulle være åbner på festivalen som bl.a. også præsenterer Magtens Korridorer og Carpark North på selvsamme scene.  Med et pulserende lys i alle farver, tager Martin Hedegaard bladet fra munden og byder på en noget sløv start inden Watch The World endelig sparker lidt gang i løjerne i Arena Nord i Frederikshavn.

Watch The World rammer bl.a. på hurtige breaks og lækre tonenuancer i Martin´s vokal, som før kun var kendt på den høje tone. Men med tiden har forsangeren altså fået bygget et spektre der vises frem i hele Saveus projektet. Det er lækre toner, soul-stemning og electro-party en masse når den smittende Everchanging og Himalaya sparkede godt gang i dansegulvet og publikum endelig lod sig rive med på de befriende toner. Indimellem prøvede Martin at have en kommunikation i gang med publikum med kække kommentarer og udbrud fra scenen som bl.a. ”vi har good times her..ikke, Frederikshavn?”, inden sangen Good Times fik lov at udfolde sig efterfulgt af Time Can Heal A Man.  

Det blev en koncert der mest af alt kørte på rutine og en kamp om at overvinde publikum. Remedierne var da også til stede for hvem er ikke vild med electro-pop og koklokke? Sidste nummer Levitate Me blev også indledt med fællesklap for at engagere publikum. Med gestikulation og en spørgende ”Kom tættere på..” hoppede Martin da også ud til en lille kort crowdsurf inden hele seancen sluttede i Ocean Stage i Arena Nord. Klapsalver var der mange af, men ikke øredøvende desværre.

Setlisten kunne dog godt bruge en gentænkning, da Saveus startede ud med to forholdsvis meget stille sange, hvilket kun forsinkede publikums reaktioner indtil sange som Everchanging og Levitate Me kom frem. Der burde have været gang i den fra starten af, da dette var første act og publikum har stået og ventet siden dørene åbnede kl. 16.00 (Koncert kl. 17.30). Opbygningen burde have været højt tempo, lavt tempo, højt tempo, Ekstase.  Desværre tog det noget tid før publikum endelig fik sparket festivalen i gang, men det er ikke noget man kan bebrejde gutterne i Saveus. Op til flere gange udbrød Martin ”Frederikshavn,.. hvordan har i det?”, dog med et noget sløvt svar til følge. Det blev heldigvis bedre som koncerten skred frem, men forløsningen var desværre at vente på.

 

Du kan finde billeder på Instagram og Instagram Story, når jeg er til koncerter og festivaler. Følg endelig med

Dato: 17 marts 2018
Genre: Festival
Lokation: Arena Nord, Frederikshavn