The Florines, Studenterhuset, Way Up North 2018
The Florines, Studenterhuset, Way Up North 2018
The Florines, Studenterhuset, Way Up North 2018

Aalborg er en nordjysk by med en livlig undergrund. Her hersker alle genre lige fra songwriter og country til moshpit-skabende metal og eksperimentel Jazz. Den traditionelle undergrundsfestival på Studenterhuset i Aalborg, WAY UP NORTH, er en to-dages buffet med alt fra alle ender og kanter i det nordjyske musikmiljø.

FREDAG

Dette er én af de gode ting jeg elsker som musikentusiast. At gå til en festival, hvor over halvdelen af line-up er ukendt land for mig. Også selvom jeg selv bor i Aalborg. Way Up North er en festival for de nysgerrige og dem der bare vil underholdes.

R.NOOR

Aftenen starter ud med den velkendte og altid stabile singer-songwriter Rikke Mølbæk, bedre kendt som R.NOOR, på den lille scene på 1sal, Stargate. Med ligedele humor, snak og følelsesmelodier fylder hun rummet ud med sange som Berlin med masser af patos i omkvædet og den nydelig List of Regret?. Det er nærværende og intimt, når Rikke står på scenen og åbner op.

GRAABLAA

Trioen i bandet Graablaa har en konstellation bestående af sanger, opretstående kontrabas og akustisk guitar. En spændende blanding med hippiekulturen direkte fra hjertet hvor kærlighed og samhørighed er et grundelement.  Jeg åd det råt. Hele setuppet med kærlighed til folket, slik til publikum foran scenen og tre store lysestager som publikum måtte tænde. Men der er en fin grænse mellem pjat og seriøs formidling af musik og den er vigtig at tænke på, hvis man vil tages seriøs i musikbranchen.
Hele det musikalske tiltalte mig. Den rå og rammende bas og den dybe vokal i sange som Monsters er hjertegribende og det lader til at forsanger Niels Peter Thomassen har fundet sin rette hylde.
Lyt til sangen Monsters på Soundcloud her (Nyt vindue)

THE FLORINES

Kvartetten i The Florines gav den gas lige fra starten med referencer til Blue Van og The Killers. Trommer, guitarer og vokal omfavnede rummet som en skarp albue i siden og fik hele cafeen i humør til at danse efter leadguitaristens strengestrøg. Energien på scenen var til at mærke og føle på, når forsangeren med tilnavnet Darko Pop giver den gas i sange som Lost To The Night og Cold Blood. Hvor kom de lige fra?

Lyt til det nyeste album fra bandet Florines på Soundcloud her (nyt vindue)

 

Ovenstående var ikke de eneste som spillede på festivalens første dag. Derfor vil jeg lige nævne kort hvem som også gav sig til kende for en overbevisende performance. Aalborg-bandet Act Of Cohesion udførte en flot og underholdende koncert med power og ikke mindst kvalitet i Studenterhuset sal, forinden spillede Monkey Okay op for fuldt blus med deres hårde rock og attitude.

Husk du kan altid følge med på Instagram Story. Følg bloggen på Instagram her.

 

Dato:  9 marts 2018
Genre:  Way Up North, Festival
Lokation: Studenterhuset, Aalborg