Way Up North 2018: Lørdag, Studenterhuset, Aalborg

WOLFF, Way Up North 2018,, Studenterhuset, Aalborg
WOLFF, Way Up North 2018,, Studenterhuset, Aalborg
WOLFF, Way Up North 2018,, Studenterhuset, Aalborg

Aalborg er en nordjysk by med en livlig undergrund. Her hersker alle genre lige fra songwriter og country til moshpit-skabende metal og eksperimentel Jazz. Den traditionelle undergrundsfestival på Studenterhuset i Aalborg, WAY UP NORTH, er en to-dages buffet med alt fra alle ender og kanter i det nordjyske musikmiljø.

I går fredag. I dag Lørdag og med et kig på line-up tyder det også på at blive en fantastisk aften på Studenterhuset i Aalborg.

SALVIA

Duoen Salvia består af trommeslager Simon og guitarist og sanger Jonas. Et to-mands band som spiller god gammeldags beskidt rock, ekstra højt. Derfor sørgede duoen også for at der lå ørepropper i baren til publikum. Med melodiske guitarriffs og rå-stemt vokal, sang Jonas om solnedgang på sangen Lone Wolf inden Simon stemte med på hihat og tam og pludselig var publikum med tilbage i det gode gamle vesten, hvor indianer og cowboys kæmpede om ældgamle territorier. Med dyb indlevelse og en rå vokal byggede duoen flere stemninger op i deres støjrock-univers på bl.a. sange som Need og Hillbilly Havoc med aner af country. Duoen har ingen udgivelser på samvittigheden endnu, men heldigvis kan du nyde en rå-indspilning af Hillbilly Havoc herunder.

Lyt til sangen Hillbilly Havoc fra Salvia her

 VIA MALA

Med EP´erne Drifting Apart og Out Of Sight, er der god mulighed for at varme op inden bandets optræden på Way Up North. Med god indlevelse bød forsanger Nikolai Lybæk på sange som den gribende Are We Over Now til Live Young og titelsangen Out of Sight. Sidstnævnte havde desuden et rigtigt lækkert break med stille overgang og ny opbygning som bandet mestrer ret godt.  Sammenspillet mellem bandet kan mærkes og høres med ynde også med tanke på at bandet desværre fik en aflysning pga. sygdom fra deres bassist. Derfor måtte bassisten Rasmus Visti træde til med kort varsel.

Lyt til Are We Over Now fra Via Mala her

ILMA

Ilma Haskovic eller Ilma, som hun slet og ret kalder sig, stod på scenen i den lille Stargate med en laptop, hvor de hjemmeproducerede beats udsprang fra mens Ilma stod for livevokal indover.  Med en knitrende vinyl-feeling sang Ilma henover de til tider tunge beats og breaks, hvor dansen og de indkorporeret moves først kom indover på tredje nummer. Den eneste sang man kan finde på nettet fra sangerinden er sangen Glass som med et ganske godt omkvæd, sidder hvor den skal.  Dog kan denne knitrende lyd på alle sange være en smule irriterende, selvom det kan være en god gimmick på nogle af sangene. Med sangen Kim K? bød Ilma også på noget ret spændende. En bedre produceret lyd med iørefaldende beats og et mere fest-oplagt nummer med tempo på, som efterlod et godt indtryk af den unge sangerinde.

Lyt til sangen Glass fra Ilma her

WOLFF

En Aalborg-dreng er vendt hjem fra det københavnske. I hvert fald for en stund. Søren Wolff stod med sin evige partner in crime, El Peligro, på den store scene i Studenterhusets sal. Med en mic som sit våben skød han punchlines en masse, mens det regnede ned med ord som bomber over publikum. Bag ham stod produceren El Peligro og sørgede for at beats ramte på de helt rigtige tidspunkter. Starten begynder sjovt nok med Begyndelsen som indeholder en lang rap-intro hvor musikken først sparker ind midt i nummeret og byder på tunge beats godt vejet med teksterne, over i Nye Tider som med et veludført oldschool tema rappes med perfektion og velovervejet ordplacering. Scenen var dog ikke kun forbeholdt Wolff og El Peligro, da Emanuel fra den aalborgensiske duo Stigma blev budt på scenen til nummeret La´ Det Være fra Stigma´s egen EP, 5 shots. Publikum var med fra starten og salen blev stille og roligt fyldt op i takt med bomberne sprang fra scenen. Sidste nummer fra Ep´en Kom Lad Os Dulme Vores Nerver Lidt hedder Som Jeg Ser Det og har en melodisk intro med knitrende vinylstøj og et stille uptempo beat inden Wolff stepper ind og yder knockout ordkløveri fra scenens kant. En performance med integritet og stil, veludført til perfektion fra WOLFF.

Lyt til nummeret For Mig Selv fra Wolff her

TUNDRA

Jeg må indrømme at dette er en optræden jeg mest af alt havde set frem til. Havde hørt lidt i krogene at der var noget på vej. En ny konstellation med den karismatiske sangerinde Sofie Trolde i front. Det skulle være en blanding af alt, med inspirationer fra alle verdens hjørner men samlet om kærlighed og stemning. Efter en livesession hos den lokale Kælderlarm, var der virkelig lagt i bålet til at blive overtændt i Studenterhusets café når Tundra entrerede scenen og der var proppet. Ikke engang sild i en tønde, mere elefanter i en tændstikæske.  Det var et tilløbsstykke, og med god grund beviste de 5 musikere på scenen med en flot performance som klart vil gå over i ét af de bedste i Way Up North´s historie. Med sange som Gravity (fra de tidlige Sofie Trolde-dage). En sang der handler om at miste jordforbindelsen, men hele bandet havde deres fødder solidt plantet på jorden under hele koncerten.  Der er nye sange på vej fra Tundra hvor bl.a. Mainland fik sin debut for publikum til stor jubel. Alle sange serveres med god bund og lækre rytmer af et band der connectede fra starten af. Enkelte uptempo, nogle funky og soulede, flere melankolske AF men fantastiske alle sammen.  Sidste sang hed Finding My Religion, som lige nu er bandets kendingssang fra den før-udgivne livesession som pt. florerer på flere facebooksider. Da koncerten var slut, ville publikum dog havde mere, så selvfølgelig skulle Tundra give et ekstra nummer til at slutte oplevelsen af på. Som sagt, så gjort. En oplevelse ud over alle grænser. Flot, stort, dramatisk, følelsesladet og intet mindre end livsgivende. Der er noget på vej og det er Tundra.

Se den fantastiske livesessionn fra Tundra af Finding My Religion her

Der er billeder at finde fra aftenen på min instagram profil samt små videoer.

Dato:  10 marts 2018
Genre:  Way Up North, Festival
Lokation: Studenterhuset, Aalborg